Ξεπερνά τα όρια του το Νοσοκομείο Τρικάλων

Νεκρός 62χρονος σε τροχαίο έξω από τα Καλύβια

Αναμονή πλέον στις ΜΕΘ COVID-19

Σε διαρκή πίεση βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, το οποίο δίνει τεράστιο αγώνα προκειμένου να ανταποκριθεί στην επέλαση του κορωνοϊού και φαίνεται πως ξεπερνά τα όρια του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr η κατάσταση στο τοπικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις.

Συγκεκριμένα μάλιστα το πρωί της Δευτέρας υπήρξαν συσκέψεις επί συσκέψεων για την διαχείριση της κατάστασης, αλλά και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον διοικητή Κωνσταντίνο Γρηγορίου με την διοίκηση με το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Με τις ανάγκες για κλίνες να πιέζουν αφόρητα, η κατάσταση που διαμορφώθηκε την Κυριακή οδήγησε στην ενεργοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για προσωρινή συγχώνευση των Παθολογικών κλινικών και αξιοποίηση της Α Παθολογικής ως κλινικής Covid. Με τις τρις κλινικές του τρίτου ορόφου να είναι ήδη γεμάτες καθώς και οι 75 κλίνες είναι κατειλημμένες, η αξιοποίηση της Α Παθολογικής ήταν μονόδρομος. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων από τα 31 κρεβάτια που ήταν διαθέσιμα τα 15 ήταν κατειλημμένα από 9 ύποπτα και 6 θετικά κρούσματα.

Πάντως το γεγονός αυτό έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην διοίκηση, η οποία βρίσκεται στην αναζήτηση και άλλου χώρου σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Πλέον εξετάζονται αρκετές λύσεις όπως είναι η συγχώνευση χειρουργικής και ορθοπεδικής κλινικής για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. Το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα πάντως εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και σενάρια, έτσι ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

Την ίδια ώρα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει τον αγώνα του, καταγράφοντας απώλειες λόγω κρουσμάτων. Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να επιστρέφουν ορισμένοι, αλλά η κατάσταση είναι τόσο ευμετάβλητη που κανείς δεν ξέρει τι μέλει γενέσθαι.

Όσον αφορά στις κλίνες ΜΕΘ Covid βρίσκονται και οι 12 συνεχώς κατειλημμένες, ενώ πλέον υπάρχει και αναμονή Τρικαλινών να μπουν σε αυτές.

Το Νοσοκομείο Τρικάλων πάντως ξεπερνά τα όρια των αντοχών του με τα άτομα που νοσηλεύονται με κορωνοϊό να αγγίζουν τα 100 και μαζί με τα ύποπτα περιστατικά να τα ξεπερνούν θέτουν το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα σε κατάσταση συναγερμού.

Δείτε επίσης:

Τρίκαλα: 17 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ασθενής με κορωνοϊό από την Καρδίτσα διακομίστηκε στην Πάτρα (βίντεο)

Στην ίδια κατηγορία