Ξέμειναν από τάφους στα Σαράγια Τρικάλων

Ξανά το πρόβλημα χωρητικότητας στα νεκροταφεία των Τρικάλων

Κανένας ενταφιασμός για τους επόμενους έξι μήνες

Από τάφους ξέμειναν στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στα Σαράγια, αφού δεν υπάρχουν κενές θέσεις για νέους ενταφιασμούς.

Αυτό έκανε γνωστό το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και το έντονο πρόβλημα της χωρητικότητας στο κοιμητήριο του Ναού είναι απότοκος της παύσης των ταφών, συμπολιτών μη ενοριτών, στο εν λόγω κοιμητήριο για το πρώτο εξάμηνο του 2021 δηλαδή από 1-1-2021 έως 30-6-2021.

Την ίδια ώρα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν στην εκταφή των δικών τους προσώπων που είναι ενταφιασμένοι πάνω από τέσσερα χρόνια στο κοιμητήριο του ναού εντός των επόμενων δύο μηνών, προκειμένου να αδειάσουν θέσεις και να λειτουργήσει κανονικά το κοιμητήριο.

Η ανακοίνωση

«Με αίσθημα ευθύνης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων, ενημερώνει τους συμπολίτες μας πως, δυστυχώς, στο ενοριακό κοιμητήριο του Ναού δεν υπάρχουν καθόλου κενοί τάφοι. Γι’ αυτό αποφάσισε, για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2021, δηλαδή από 1-1-2021 έως 30-6-2021 να ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΦΕΣ ΜΗ ΕΝΟΡΙΤΩΝ για το διάστημα αυτό.

Είναι εύλογο και κατανοητό στον καθέναν γιατί γίνεται αυτό. Ζητώντας συγνώμη από τους συμπολίτες μας ΜΗ ΕΝΟΡΙΤΕΣ, παρακαλούμε θερμά για το μικρό αυτό χρονικό διάστημα να μην ενοχλείτε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Επίσης παρακαλούμε θερμά όλους, ενορίτες μας και μη ενορίτες, όσοι έχουν νεκρούς στο ενοριακό μας νεκροταφείο, ενταφιασμένους πάνω από τέσσερα χρόνια να φροντίσουν τους επόμενους δύο μήνες να κάνουν εκταφή των δικών τους ανθρώπων, ούτως ώστε  να λειτουργήσει ξανά το κοιμητήριο του Ναού μας κανονικά.

Αν οι ίδιοι δε φροντίσουν γι’ αυτό, τότε αυτοδικαίως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θα προβεί σε άλλες ενέργειες. Ελπίζοντας στην κατανόηση και τη βοήθειά σας, από 1-7-2021 το ενοριακό μας κοιμητήριο θα επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς.»

Χρόνιο το πρόβλημα με τους τάφους

Όπως έχει αναδείξει πολλές φορές μέσα από σχετικά ρεπορτάζ το TV10.gr το πρόβλημα της χωρητικότητας στα κοιμητήρια του Δήμου Τρικκαίων δεν είναι καινούριο. Επίσης, το πρόβημα στα Σαράγια που ξέμειναν από τάφους δεν είναι το μόνο. Κρατάει χρόνια, εντοπίζεται σε αρκετά κοιμητήρια του Δήμου και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί καμία ουσιαστική λύση.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από τον περασμένο Μάρτιο ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας, είχε κάνει πρόταση για αναστολή των ταφών στο Α και Β Κοιμητήριο του Δήμου Τρικκαίων για δύο μήνες προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος και να γίνουν εκταφές .

Η πρόταση αυτή βέβαια δεν έφτασε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ έξι χρόνια μετά η Δημοτική Αρχή Παπαστεργίου δεν έχει δώσει ακόμη λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Δείτε επίσης:

Δεν έχουν να θάψουν τους νεκρούς στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία