Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων στα Τρίκαλα

Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων στα Τρίκαλα

Μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ

Ξεκίνησε η κατ’ οίκον διανομή τροφίμων από τον Δήμο για ωφελούμενους/ες του προγράμματος ΤΕΒΑ στα Τρίκαλα.

Με βάση την εμπειρία και τον τρόπο διανομής που υλοποίησε ο Δήμος από την πρώτη καραντίνα, σχεδιάστηκε η εκ νέου παράδοση των τροφίμων με πλήρη τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους/ρε και ωφελούμενους/ες. Στόχος του Δήμου Τρικκαίων, να παραμείνει ενεργή η κοινωνική μέριμνα, ειδικά αυτήν την περίοδο, με ταυτόχρονη προφύλαξη όλων από τον κορονοϊό.

Η πρώτη φάση για τη διανομή τροφίμων στα Τρίκαλα υλοποιείται ήδη στις κοινότητες τους Δήμου, με τη συμβολή και τη συνεισφορά των κατά τόπους προέδρων.

Ακολουθεί η πόλη των Τρικάλων, όπου ο Δήμος μερίμνησε και δημιούργησε ειδικό τηλεφωνικό κέντρο. Οι εργαζόμενοι/ες της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας ειδοποιούν τηλεφωνικώς τους/τις ωφελούμενοι/ες και κλείνεται ραντεβού για την παράδοση των τροφίμων.

Για τον μήνα Νοέμβριο θα διανεμηθεί νωπό κρέας σε 2.612 δικαιούχους (1.427 στα Τρίκαλα, 737 Ρομά και 448 στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων.

Σε νέο «σπίτι» οι Κοινωνικές Δομές του δήμου Τρικκαίων

Στο μεταξύ, σε νέο σπίτι μετακόμισαν τρεις Δομές του Δήμου Τρικκαίων μετακομίζουν

Το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Ανοικτό Κέντρο Διημέρευσης Αστέγων, μεταφέρθηκαν οριστικά στο κτήριο της οδού Ομήρου, στον «Κόμβο Κοινωνικό Δομών».

Έναν κόμβο, που θα στεγάσει σύντομα και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, μαζί με το παράρτημα για τους Ρομά και το Κέντρο Ενταξης Μεταναστών.

Το κτήριο – δωρεά του γιατρού και πολιτικού Αριστοτέλη Αντωνίου – μέχρι πρότινος στέγαζε το Α΄ ΚΑΠΗ και κοινωνικές υπηρεσίες. Η δημοτική αρχή από το 2017 ξεκίνησε μια διαδικασία αξιοποίησης του χώρου, αφού οι Κοινωνικές Δομές στεγάζονται από το 2014 στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Ουσιαστικά το κτίσμα θα είναι στο εξής το βασικό κέντρο κοινωνικών δομών που λειτουργεί ο Δήμος Τρικκαίων. Με τον τρόπο αυτόν, θα υπάρχει άμεση και συγκεντρωμένη σε ένα σημείο, η εξυπηρέτηση τρικαλινών που χρήζουν συνδρομής. Ταυτοχρόνως, με τη μεταφορά στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας, θα υπάρξει ολοκληρωμένη και πλήρης συνεισφορά του Δήμου σε θέματα κοινωνικής προσφοράς. Η μεταφορά του Κέντρου Κοινότητας θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση, σύντομα.

Στην ίδια κατηγορία