Κραυγή αγωνίας από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες των Τρικάλων

Σε δεινή θέση και ασφυκτική οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει οι…

Σε δεινή θέση και ασφυκτική οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ κανείς δε γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η επόμενη μέρα, εάν δε ληφθούν γενναία μέτρα.

Αυτό υπογραμμίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε, έπειτα από 2,5 χρόνια. Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγέλης Αγγελάκης.

Όπως είπε «εκτός από την πανδημία που ζούμε στο πετσί μας 2 ολόκληρα χρόνια βιώνουμε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση χωρίς να μπορεί κανένας να μας πει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Γίναμε γραφικοί να γράφουμε και να συζητάμε τα ίδια πράγματα. Το μόνο που βλέπουμε να συνεχίζεται καθημερινά είναι οι χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, τα χιλιάδες νέα λουκέτα σε καταστήματα, οι χιλιάδες συνάδελφοι που συνεχίζουν να είναι σε απόγνωση. .

Ένα μεγάλο μέρος των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα των πλειστηριασμών, κύριας κατοικίας και επαγγελματικής στέγης για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Το έχουμε ξαναπεί και συνεχίζουμε να το λέμε η συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών δεν ανήκει στην κατηγορία των κακοπληρωτών.

Η ραγδαία αύξηση των κόκκινων δανείων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των εισοδημάτων. Στην πρώτη φάση της κρίσης, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις επέδειξαν σημαντικές αντοχές, οι οποίες όμως υποχώρησαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της υπερσυσσώρευσης χρεών.

Έτσι σήμερα, βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερο σημείο από την αρχή της οικονομικής κρίσης και στη συνέχεια της υγειονομικής κρίσης». Παράλληλα, κάλεσε τα μέλη της Ομοσπονδίας να συνεχίσουν να διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων. «Πρέπει να είμαστε ενεργοί και να συμμετέχουμε, παντού και πάντα, όπου μας ζητηθεί και όπου χρειαστεί.

Να είμαστε σε στενή επικοινωνία τα σωματεία, η Ομοσπονδία και η ΓΣΕΒΕΕ και να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» ανέφερε. Στη συνέχεια, ο κ. Αγγελάκης προχώρησε στον απολογισμό των πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «οι συγκεντρώσεις, οι κινητοποιήσεις και οι κάθε είδους δράσεις και διαμαρτυρίες δε θα σταματήσουν ποτέ, αν δεν σταματήσουν αυτές οι πολιτικές εξόντωσης».

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΒΕΕ.

Στην ίδια κατηγορία