Κορονοϊός: Οι πρώτοι Τρικαλινοί γιατροί που εμβολιάστηκαν με την τρίτη δόση

Οι δύο πρώτοι Τρικαλινοί γιατροί, ο Χρήστος Οικονόμου και ο…

Οι δύο πρώτοι Τρικαλινοί γιατροί, ο Χρήστος Οικονόμου και ο γιός του Αχιλλέας εμβολιάστηκαν το μεσημέρι στο κέντρο υγείας πύλης με την τρίτη δόση του εμβολίου της pfizer.

Να αναφερθεί πως σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους υγειονομικούς και τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Στην παρούσα φάση, το εμβόλιο που δίνεται ως 3η δόση, είναι το mRNA εμβόλιο της Pfizer, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το εμβόλιο που έχει χρησιμοποιηθεί στον βασικό εμβολιασμό. Δηλαδή δεν έχει αναθεωρηθεί η σύνθεση του εμβολίου λόγω μεταλλάξεων, αφού έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για την προστασία και από τη σοβαρή νόσο και από το θάνατο και για τις μεταλλάξεις και κυρίως για την «Δέλτα» που είναι η επικρατούσα.

Επομένως, τα άτομα που έχουνε εμβολιαστεί με εμβόλιο Pfizer ή Moderna ή Astra Zeneca, θα λάβουν την 3η δόση με mRNΑ εμβόλιο της Pfizer.

Για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson οι ειδικοί είναι σε αναμονή των συστάσεων. Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ότι θα είναι πάλι ή με mRNA ή με το ίδιο εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες είναι, όπως καταγράφονται, οι συνήθεις απλές ανεπιθύμητες ενέργειες, δηλαδή ο πόνος, η ερυθρότητα στο σημείο του εμβολιασμού και χαρακτηρίζονται ως ηπιότερες συγκριτικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την πρώτη ή τη δεύτερη δόση.

Στην ίδια κατηγορία