Κάτω από 500 κρούσματα πανελλαδικά στις 14 Δεκεμβρίου

Τι προβλέπει νέα έρευνα του Νίκου Καρδούλα

Κάτω από 500 κρούσματα πανελλαδικά και κάτω από 22 στο Ν. Λάρισας στις 14 Δεκεμβρίου προβλέπει με νέα του έρευνα ο Νίκος Καρδούλας

Συγκεκριμένα, στην παρούσα έρευνα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της τελευταίας προσομοίωσης του μαθηματικού μου μοντέλου, όπου επικυρώνεται για ακόμη μία φορά ότι στις 14 Δεκεμβρίου θα υπάρξουν κάτω από 500 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού πανελλαδικά, γεγονός που είχε προβλεφθεί από το μοντέλο μου εδώ και ένα μήνα περίπου από τις 9 Νοεμβρίου και έχει επικυρωθεί και με τις αντίστοιχες προσομοιώσεις στις 16, 23 και 30 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και προσομοίωση για το νομό Λάρισας, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται στη συνέχεια.

  • Μείωση κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα – Επιβεβαίωση του μοντέλου μου επί 35 συνεχόμενες ημέρες

Την περασμένη εβδομάδα 30 Νοε. – 6 Δεκ. παρατηρήθηκε μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων κατά 11%, σε σχέση με την προ-προηγούμενη εβδομάδα 23-29 Νοεμβρίου, αφού ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας ήταν 1.609, ενώ της προ-προηγούμενης εβδομάδας ήταν 1.807.

Το αξιοπερίεργο όμως της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ότι στις 1 και 2 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν πάνω από 2.000 κρούσματα, γεγονός που δεν μπορεί να εξηγηθεί τουλάχιστον από τη στατιστική, αφού ενώ ο μέσος όρος των κρουσμάτων των δύο ημερών ήταν 2.192 με δείκτη μεταδοτικότητας Rt 0.86, τις αντίστοιχες ημέρες της προ-προηγούμενης εβδομάδας 24 και 25 Νοεμβρίου ο μέσος όρος των κρουσμάτων των δύο ημερών ήταν 2.141 με δείκτη μεταδοτικότητας Rt 0.90 και δεν υπάρχει λογική με μικρότερο δείκτη μεταδοτικότητας να καταγράφονται περισσότερα κρούσματα.

Παρόλο όμως το παραπάνω ανεξήγητο φαινόμενο το μαθηματικό μου μοντέλο συνέχισε να επιβεβαιώνεται και την περασμένη εβδομάδα και επί 35 συνεχόμενες ημέρες είναι αλάνθαστο (πίνακας).

  • Περαιτέρω δραστική υποχώρηση των κρουσμάτων την τρέχουσα εβδομάδα – Κάτω από 500 στις 14 Δεκεμβρίου

Πραγματοποιώντας στις 7 Δεκεμβρίου την τελευταία προσομοίωση με το μαθηματικό μου μοντέλο, φαίνεται ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει μία περαιτέρω δραστική υποχώρηση των ημερήσιων κρουσμάτων και στις 14 Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα υπάρξουν κάτω από 500 κρούσματα.

Οι προβλέψεις του μοντέλου για το ημερήσιο σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, καθώς και για τα ισοδύναμα ημερήσια κρούσματα ημερήσια κρούσματα από 7 έως 14 Δεκεμβρίου φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

  • Κάτω από 22 κρούσματα στο Νομό Λάρισας στις 14 Δεκεμβρίου

Στις 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και προσομοίωση του μαθηματικού μου μοντέλου για τον επιφορτισμένο επιδημιολογικά μέχρι σήμερα Ν. Λάρισας, εκτιμάται ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει και στο Ν. Λάρισας δραστική υποχώρηση των ημερήσιων κρουσμάτων και στις 14 Δεκεμβρίου προβλέπονται από 13 έως 22 κρούσματα, γεγονός που θα σημαίνει επαναφορά στην κανονικότητα, αφού το ποσοστό θετικότητας των τεστ εκτιμάται κάτω από 4%, που είναι και το επιθυμητό όριο. Οι προβλέψεις του μοντέλου για τα ημερήσια κρούσματα του Ν. Λάρισας από 7 έως 14 Δεκεμβρίου, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

Ο Νίκος Καρδούλας είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.,  MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.

Δείτε επίσης:

Καρδούλας: Κάτω από 200 οι διασωληνωμένοι ασθενείς covid-19 στις 14 Δεκεμβρίου

Καρδούλας: Άρση του lockdown στις 14 Δεκεμβρίου με υψηλή ασφάλεια

Νίκος Καρδούλας: Πότε τελειώνει η πανδημία στην Ελλάδα;

«Πιο θανατηφόρος ο κορωνοϊός από τη γρίπη»

Στην ίδια κατηγορία