Κάτοικοι «δεύτερης διαλογής» οι πολίτες του Δήμου Φαρκαδόνας;

Ένα ατύχημα με μια συνδημότισσα ήρθε να αναδείξει το σημαντικό…

Ένα ατύχημα με μια συνδημότισσα ήρθε να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της απουσίας ασθενοφόρου σε μόνιμη και καθημερινή βάση στην περιοχή μας.

Όπως είναι γνωστό ασθενοφόρο στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας δεν υπάρχει σε σταθερή και μόνιμη βάση με την μεγάλη περιοχή του Δήμου μας να καλύπτεται σε κάποιες βάρδιες κι όχι στο σύνολο του 24ωρου από τον τομέα ΕΚΑΒ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές ώρες, ίσως και ημέρα η περιοχή να μην έχει ασθενοφόρο και όταν απαιτείται ανάγκη η περιοχή μας να καλύπτεται από τα Τρίκαλα και από τα κεντρικά του τομέα ΕΚΑΒ Τρικάλων.

Συγγενείς της γυναίκας κάλεσανν το ΕΚΑΒ ωστόσο ασθενοφόρο ο Τομέας ΕΚΑΒ Φαρκαδόνας δεν εκτελούσε βάρδια το πρωί με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο από τα Τρίκαλα.

Η γυναίκα παρέμεινε αιμόφυρτη στο δρόμο αρκετά, τουλάχιστον για 50 λεπτά της ώρας, περιμένοντας το ασθενοφόρο από τα Τρίκαλα. Συγγενικά της πρόσωπα αλλά και γείτονες δεν τολμούσαν να την μετακινήσουν, αφενός γιατί δεν γνώρισαν τον τρόπο, αφετέρου δεν γνώριζαν τη σοβαρότητα των τραυμάτων της στο κεφάλι.

Κι εδώ ερχόμαστε να ρωτήσουμε χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε την σοβαρότητα ή μη των τραυμάτων της γυναίκας…Αν στην περίπτωση της ηλικιωμένης υπήρχε ένας άνθρωπος που αντιμετώπισε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα και τα λεπτά της ώρας ήταν καθοριστικά να κρατηθεί στην ζωή, τι θα συνέβαινε όταν το ασθενοφόρο από τα Τρίκαλα προσήλθε στην περιοχή μετά από περίπου 50 λεπτά; Αν το περιστατικό δεν ήταν στην Κρήνη που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα Τρίκαλα και σημειωνόταν στο Διάσελλο πόση ώρα θα χρειαζόμασταν; Αν υπήρχε ασθενοφόρο στην Φαρκαδόνα, σε πόση ώρα θα μειωνόταν ο χρόνος, προσέλευσης και παραλαβής του περιστατικού;

Ερωτήματα που θέτουμε εμείς αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας. Ωστόσο το συμβάν θα πρέπει άμεσα να ταρακουνήσει και τις τοπικές Αρχές, στην προκειμένη τον Δήμο Φαρκαδόνας και τους αιρετούς, που θα πρέπει να διεκδικήσουν άμεσα μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην περιοχή του Δήμου, ώστε οι κάτοικοι να νιώθουν ασφαλείς και όχι πολίτες «δεύτερης διαλογής».

Εξάλλου για αυτό τους εξέλεξαν οι πολίτες, γιατί τους έκριναν κατάλληλους ότι μπορούν να διεκδικήσουν λύσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους, να χτυπούν το μαχαίρι στο κόκαλο και να πιέζουν ώστε όποια ζητήματα προκύπτουν και δη αυτά που σχετίζονται με την υγεία των πολιτών να επιλύονται άμεσα.

Ας τρέξουν λοιπόν όλοι και δη οι αιρετοί μας, ας οργανωθούν κι ας διεκδικήσουν επιτέλους, πριν είναι αργά. Το σημερινό περιστατικό, όπως και πολλά άλλα που δεν έχουν καταγραφεί και αναδειχτεί κατά καιρούς, κρούουν το καμπανάκι. Ας τα λάβουν λοιπόν υπόψη, πριν σημάνει κάποια στιγμή σε κάποιο χωριό η καμπάνα πένθιμα.

krinilive.gr

Στην ίδια κατηγορία