Κατερίνα Παπακώστα: Ελλιποβαρής η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

Παπακώστα

Στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Την ανέξοδη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, αντέκρουσε για ακόμη μια φορά η Τρικαλινή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα, στην συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατά την δεύτερη ανάγνωση του Νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας ανέβασε τους τόνους προς την αντιπολίτευση, κρίνοντας την παράλληλα, αδύναμη να προτείνει ουσιώδεις θέσεις και να φέρει επιχειρηματολογία στοιχειοθετημένη. Επιπλέον, χαρακτήρισε το Νομοσχέδιο για την Εισαγωγή στα ΑΕΙ και την Αναβάθμιση και Προστασία του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος, ως υπαρξιακό και όχι απλώς εμβληματικό.

Η συζήτηση πήρε πιο έντονη μορφή, όταν ο Εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, αποπειράθηκε να διαψεύσει τα όσα η κα. Παπακώστα κατέθεσε στην εισήγησή της, σχετικά με τους μαθητές που παραδίδουν λευκή κόλλα στις πανελλαδικές εξετάσεις και παρά ταύτα εισάγονται στο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια με την σύντομη και στοχευμένηδευτερολογία της, κατέθεσε άρθρο του ίδιου του κ. Φίλη με την εν λόγω αναφορά, προς απάντηση όσων προσπαθούσε να αντικρούσει ο ίδιος προηγουμένως.

Κλείνοντας, η κα. Παπακώστα δήλωσε πως: «Με το παρόν νομοθέτημα αποδίδουμε σε όσους στηρίζουν και στηρίζονται στην Δημόσια Παιδεία, Πανεπιστήμια ελεύθερα, προστατευμένα από κάθε διαβρωτικό στοιχείο, απερίσπαστα στην αποστολή και το λειτούργημά τους…γιατί όταν αναμετρηθούμε με την πολιτική μας συνείδηση θα έχουμε πράξει το δέον και το ηθικό, όχι για εμάς αλλά για την κοινωνία».

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία