Κατερίνα Παπακώστα: Δράσεις για τα τοπικά θέματα του Νομού Τρικάλων

Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, σχετικά με…

Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, σχετικά με το βοηθητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Αφουγκραζόμενη, για άλλη μια φορά τη δικαιολογημένη ανησυχία και αγωνία των συμβασιούχων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, που απασχολούνται στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την τραπεζοκομία, κατέθεσα την 4η Νοεμβρίου στην Βουλή των Ελλήνων, σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη.

Απευθυνόμενη στον Υπουργό Υγείας ρώτησα μεταξύ άλλων, αν υπάρχει πρόθεση επέκτασης των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων εργασίας που λήγουν τέλος του τρέχοντος έτους, ή αν θα προσληφθεί νέο επικουρικό προσωπικό με τις απαιτούμενες διαδικασίες, είτε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας με εργολάβο.

Επί τάπητος η ενίσχυση των περιφερειακών Μ.Μ.Ε, στην συνάντησή μου με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Οικονόμου.

 Η πρόσθετη στήριξη των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης κρίνεται αναγκαία,
✔️ώστε να παρέχεται βέλτιστα έγκριτη και έγκυρη ενημέρωση στους πολίτες,
✔️αλλά ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η επιβίωσή τους σε ένα δυσχερές περιβάλλον, που έχει διαμορφωθεί από τις συνέπειες της πανδημικής κρίσης.
 Ο κ. Οικονόμου ανέφερε, πως παραμένει στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης η εύρυθμη λειτουργία και η στήριξη των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πως άμεσα θα προβεί σε διερεύνηση της δυνατότητας ικανοποίησης των σχετικών αιτημάτων τους.

Συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Γρηγορίου.
«Πρωταρχική Προτεραιότητα οι ανάγκες του Νοσοκομείου Τρικάλων»!

Σημεία συζήτησης:
�� Η ασφυκτική πίεση, που δέχεται η ΜΕΘ και η πτέρυγα  covid 19, το τελευταίο διάστημα.
�� Η υπερπροσπάθεια του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου.
�� Ο ρυθμός των εμβολιασμών και ιδίως η ανταπόκριση των πολιτών στην τρίτη-αναμνηστική δόση. 

Με Ερώτησή μου στην Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, έθεσα το ζήτημα του βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

 Υπάρχει ανάγκη αδιάλειπτης εργασίας του βοηθητικού προσωπικού και δη της καθαριότητας, στο Νοσοκομείο Τρικάλων,
Αφενός εξαιτίας του ότι λειτουργεί ως Υπερκέντρο Εμβολιασμού και υποδέχεται δεκάδες πολίτες καθημερινά και
Αφετέρου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid 19, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες.

 Υπάρχει πρόθεση από πλευράς του Υπουργείου επέκτασης των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων που λήγουν 31.12.2021, ή θα προσληφθεί νέο επικουρικό προσωπικό με τις απαιτούμενες διαδικασίες, είτε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας με εργολάβο;

Άμεση διανομή σχολικών γευμάτων στα σχολεία του Νομού Τρικάλων!Με δέσμευση που απέσπασα από την Υφυπουργό κα. Δόμνα Μιχαηλίδου ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, διευρύνονται τα σχολικά γεύματα κατά 700 επιπλέον, σε 20 σχολεία του Δήμου Τρικκαίων.

Επισημαίνεται πως το πρόγραμμα φέτος υλοποιείται με αυξημένο προϋπολογισμό κατά 25% (16,6 εκατ.), 25.000 περισσότερα γεύματα και 268 περισσότερες σχολικές μονάδες σε σχέση με πέρυσι.
Mε την συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς και απαλοίφοντας σύντομα όλα τα εμπόδια, τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν τα γεύματα, άμεσα!

Θετική ανταπόκριση της Υφυπουργού κας. Σοφίας Ζαχαράκη στην Ερώτησή μου για δρομολόγηση ενός επιδοτούμενου προγράμματος επιμόρφωσης και κατάρτισης των εποχιακά ανέργων στον κλάδο του τουρισμού, στον Νομό Τρικάλων.

��Θα υλοποιηθούν προγράμματα εξ αποστάσεως κατάρτισης, για την επανακατάρτιση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των απασχολούμενων στον τομέα του τουρισμού.
✔️Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί επίδομα από τον Ο.Α.Ε.Δ. και αφορά τους:
1️⃣ εποχικά εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις
2️⃣ μακροχρόνια ανέργους του τομέα του τουρισμού και
3️⃣ εργαζόμενους τουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν, κατά το 2020 και 2021, σε αναστολή λόγω της προσωρινής διακοπής ή της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, εξαιτίας της COVID 19.


��Θα λειτουργήσουν ΞΑΝΑ, έπειτα από 2 χρόνια στασιμότητας, τα δύο Τμήματα Μετεκπαίδευσης για τον Τουρισμό και συγκεκριμένα σε 2 ειδικότητες, «Επισιτισμός» και «Οροφοκομία»

Υποδέχθηκα με χαρά στο Πολιτικό μου γραφείο τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, με τον οποίο μας συνδέει μια άρρηκτη συνεργασία και συζητήσαμε για θέματα όπως:


�� εκείνο της παράδοσης του ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, το οποίο έχει δρομολογηθεί για το αμέσως προσεχές διάστημα,
��για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, καθώς και
��για θέματα που άπτονται του Νοσοκομείου Τρικάλων, ιδίως τώρα με την έξαρση της πανδημίας.

Προώθηση της καμπάνιας “SmokeFreeGreece” για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και ιδιαίτερα των εφήβων, για την επιβλαβή και θανατηφόρα συνήθεια του καπνίσματος.
Παρέδωσα στον Διευθυντή της Α’Βαθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστο Τρικάλη και στην Υπεύθυνη για την διανομή κα. Βιβή Παππά, ολόκληρο το υλικό, με την ευχή μου, να στραφούν οι έφηβοι και οι νέοι μας σε έναν υγιή τρόπο ζωής, μακριά από επιβλαβείς εξαρτήσεις!

Η Ομιλία μου από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων, σχετικά με την Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν:
  ✔️Αφενός το ενδεχόμενο χειραγώγησης δημοσκοπήσεων και
✔️Αφετέρου η χρηματοδότηση των ΜΜΕ, από την παρούσα Κυβέρνηση.

Τοποθέτηση στην Εξεταστική Επιτροπή με τον θεσμικό ρόλο της Εισηγήτριας, στην πρώτη συνεδρίασή της, επί των διαδικαστικών θεμάτων.

Τοποθέτηση, ως Εισηγήτρια της πλειοψηφίας επί διαδικαστικών θεμάτων και επί της λίστας των μαρτύρων για την συσταθείσα Εξεταστική Επιτροπή.

Στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου, Αλέξανδρος Σκαναβής.

Ο κ. Σκαναβής απαντώντας στις ερωτήσεις που του έθεσα, επεσήμανε πως:”Η Κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, δηλαδή, έπρεπε να αναθέσει σε κάποιους ειδικούς να κάνουν αυτή τη διαφημιστική καμπάνια ενημέρωσης για την πανδημία, όπως έγινε. Δεν υπήρξε χρηματοδότηση, ούτε επιχορήγηση και σημείωσε πως είναι σύνηθες να υπάρχουν «παράπονα» από ορισμένα μέσα για το ποσό που έλαβαν”.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ


Στην ραδιοφωνική μου φιλοξενία στη “Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6”:

✔️Συζητήσαμε για την έξαρση της πανδημίας και τα νέα μέτρα, που θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.
✔️Ακόμη, αναφέρθηκα στην παρέμβασή μου στην Βουλή, προς το Υπουργείο Υγείας, για το βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Στην “Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6” τοποθετήθηκα στην εκπομπή “Λόγια του Αέρα”:


Σχετικά με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αλλά και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν, αφενός το ενδεχόμενο χειραγώγησης δημοσκοπήσεων και αφετέρου η χρηματοδότηση των ΜΜΕ, από την παρούσα Κυβέρνηση.

 Παρακολουθήστε την συνέντευξη μου, στην εκπομπή
“Ορθά-Κοφτά” όπου φιλοξενήθηκα, στον τηλεοπτικό σταθμό TV 10 Θεσσαλίας σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.
Όπως επεσήμανα “θα είμαι πάντα δίπλα στους πολίτες των Τρικάλων.
Οφείλω πολλά στον απλό κόσμο που με στήριξε και με στηρίζει διαχρονικά!”

Ραδιοφωνική συνέντευξη, που παρέθεσα στη “Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6” και στην δημοσιογράφο κα. Σωτηρίου, με κεντρικό θέμα συζήτησης την Εξεταστική Επιτροπή για τα ΜΜΕ.

 Στην εκπομπή τους “Ζυγούς Λύσατε”, φιλοξενούμενη του δημοσιογράφου κ. Καραποστόλη στο Radio Zygos FM100, τοποθετήθηκα:��Για την εν εξελίξει Εξεταστική Επιτροπή, που πρόκειται να διερευνήσει την τυχόν χειραγώγηση των ΜΜΕ και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, στην οποία συμμετέχω ως Εισηγήτρια της Πλειοψηφίας.
��Για το πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.
��Για την παρέμβασή μου στην Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, για τα επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους ή εποχιακά ανέργους στον κλάδο του Τουρισμού, στον Νομό Τρικάλων.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
PARAPOLITIKA.gr 12/11/2021.


”Κλικ” στην εικόνα για να διαβάσετε περισσότερα.
  

 PARAPOLITIKA.gr 19/11/2021.


”Κλικ” στην εικόνα για να διαβάσετε περισσότερα.
PARAPOLITIKA.gr 23/11/2021.


”Κλικ” στην εικόνα για να διαβάσετε περισσότερα.
 
Η Άποψη.gr 27/11/2021.
 
Αρθρογραφία.
📰 Διαβάστε το άρθρο μου στο newsbomb.gr με τίτλο: “Ποινικός Κώδικας: Οι αλλαγές καθήκον των κοινωνικών επιταγών”.

”Κλικ” στην εικόνα για να διαβάσετε περισσότερα.Κοινωνική Παρουσία ~ Περιοδείες.Συμμετοχή μου στην υβριδική συζήτηση με θέμα: “Χτίζοντας γέφυρες καινοτομίας μεταξύ έρευνας και επιχειρηματικότητας”, η οποία έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και του Konrad Adenauer Stiftung.
Συμμετοχή μου στον άκρως ενδιαφέροντα Δημόσιο Διάλογο, ο οποίος έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για το Μέλλον της Ευρώπης, Πρόεδρος της οποίας έχουμε την τιμή, ως Νομός Τρικάλων, να είναι ο συντοπίτης μας Γιάννης Πάιδας. Παρόντες ήταν ακόμη και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας , ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Φραγκογιάννης,ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και η Πρόεδρος του Ε.Ο.Κ.Ε κα Christa Schweng.Μαζί με την καλή φίλη και άξια Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέττα Μακρή και την Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Επαίδευσης στα Τρίκαλα κα Ελένη Ξυνοπούλου ,στην παρουσίαση των τελικών θεματικών του διήμερου σεμιναρίου , που υλοποιήθηκε στο 8ο Λύκειο Τρικάλων , με Θέμα “ Καλλιεργούμε το δημοκρατικό πολιτισμό”, ” Ξεκινάμε από τα παιδιά”.

Copyright © 2020 ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΔ, All rights reserved.
*|https://www.papakostakaterina.gr/|*


 

Στην ίδια κατηγορία