Καραμάνος: Η ΔΕΥΑΦ παίζει με την υγεία των Δημοτών

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει στην Φαρκαδονα να υλοποιείτε ένα…

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει στην Φαρκαδονα να υλοποιείτε ένα μεγάλο έργο,αυτό του βιολογικού καθαρισμού! 

Ένα έργο σημαντικό για την περιοχή που έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρονιά στην Φαρκαδόνα !

Όμως από την έναρξη των εργασιών γίνομαι συνεχώς δέκτης παραπόνων των δημοτών,για τις συνεχείς διακοπές νερού!

Φυσικά είναι λογικό όταν γίνονται τόσο μεγάλες εργασίες να προκύπτουν και προβλήματα!

Όμως οι ευθύνες έρχονται από χρονιά αφού δεν υπάρχει ούτε χάρτης του δικτύου ύδρευσης!

Είναι απαράδεκτο όμως από την διοίκηση της Δευα Φαρκαδόνας να μην γίνονται ενημερώσεις στους δημότες έστω για αυτές τις έκτακτες διακοπές νερού!

Πέρα από τα νοικοκυριά που έχουν οικιακές ανάγκες νερού, υπάρχουν και τα καταστήματα εστίασης όπου η λειτουργία τους σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από το νερό!

Είναι κρίμα να χάνουν έσοδα λόγο των ζημιών και της μη ενημέρωσης ώστε να μπορούσανε να προετοιμαστούν αναλόγως!

Βεβαία στην Φαρκαδόνα υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα στο οποίο οι ευθύνες έρχονται από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές άλλα και σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΦ μένει αδιάφορη!!!!

Σε ολόκληρο το δίκτυο υδροδότησης το οικισμού δεν υπάρχουν τομείς για να χωρίζεται το δίκτυο, με αποτέλεσμα να μην απομονώνονται τοπικά οι διακοπές και έτσι σε οποιαδήποτε βλάβη μένει από νερό ολόκληρος ο οικισμός!

Επίσης τεράστιο θέμα στο οποίο δεν κάνει καμία κίνηση η διοίκηση της ΔΕΥΑΦ είναι ότι ακόμη και σήμερα έχει νερό ο αγωγός του αμιάντου και επικοινωνεί με το καινούργιο δίκτυό, με αποτέλεσμα το νερό να μολύνετε από τον αμίαντο και να κινδυνεύει η υγειά των δημοτών! Επίσης λειτουργούν οι παλιές παροχές ακόμα και σήμερα χωρίς να καταγράφονται με υδρομετρητές και να υπέχει μεγάλη σπάταλη χωρίς τα κυβικά να αποδίδονται σε χρήματα!

Καλώ άμεσα την διοίκηση της Δευαφ να κινηθεί ταχύτατα για τα παραπάνω θέματα ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες και να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγειά τους λόγο του αμιάντου!

Καραμάνος Χρήστος

Δημοτικος σύμβουλος Φαρκαδόνας

Στην ίδια κατηγορία