Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία στα Τρίκαλα

Εθελοντική αιμοδοσία στα Τρίκαλα

Ως πράξη αγάπης

Σε μια πράξη αγάπης και ουσιαστικής συνεισφοράς προβαίνουν συνεργαζόμενοι οι Εθελοντές Τρικάλων, η Δ/νση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων και το Δήμος Τρικκαίων που απευθύνουν κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, καλούν σε εθελοντική αιμοδοσία των πολιτών, επί δύο ημέρες στα Τρίκαλα, ώστε να δοθεί εμπράκτως το μήνυμα της προσφοράς στον συνάνθρωπο, ειδικά την περίοδο τη πανδημίας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/12/20 και την Τρίτη 5/1/21 και ώρες 9.00  -13.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Σε μήνυμά τους οι Εθελοντές Τρικάλων σημειώνουν:

«Οι δύσκολοι καιροί που περνάμε δυστυχώς έχουν φέρει πολλά προβλήματα σε πολλούς συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δύσκολα θέματα υγείας και δυσκολεύουν την περίθαλψή τους.

Ένα από αυτά είναι η έλλειψη σε αποθέματα αίματος και καλούμαστε
να συνεισφέρουμε ώστε κανείς ασθενής να μη στερηθεί αυτό το πολύτιμο μοναδικό και αναντικατάστατο αγαθό ζωής. Οι Εθελοντές Τρικάλων αναλογιζόμενοι την κατάσταση καλούν τα μέλη τους και όλους τους συμπολίτες να αποδείξουν άλλη μια φορά την ευαισθησία τους .

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε την ωραιότερη γιορτινή πράξη προσφοράς.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές με υγεία πρώτα και πάνω από όλα».

Ελλείψεις σε αίμα λόγω κορονοϊού

Ελλείψεις σε αίμα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απευθύνει έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες, συλλόγους και ομάδες αιμοδοτών για την εντατικοποίηση των οργανωμένων δράσεων για αιμοδοσία προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα και συνεπώς η κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού.

Η έλλειψη σε αίμα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά παρατηρείται και σε άλλες χώρες, κυρίως όπου έχει ξεσπάσει επιδημία κορονοϊού.

Η έκκληση γίνεται με αφορμή την επίπτωση που έχει ο φόβος για τον κορονοϊό στην προσέλευση των αιμοδοτών προς τα νοσοκομεία. Η μείωση των αιμοδοτών έχει προκαλέσει μείωση και των αποθεμάτων αίματος, γεγονός που προβληματίζει τους υπεύθυνους των υγειονομικών συστημάτων που αναζητούν εσπευσμένα λύσεις.

“Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος, γεγονός που ήδη απασχολεί την Κίνα και τη Βόρεια Ιταλία” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ.

Δείτε επίσης:

Κίνηση ζωής από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της ΠΕ Τρικάλων

Έδωσαν το …αίμα τους οι δημοτικοί υπάλληλοι των Τρικάλων (φώτο)

Στην ίδια κατηγορία