Καλά τα νέα από τις νοσηλείες στο νοσοκομείο Τρικάλων

Ο Νοέμβριος φεύγει και η εικόνα αισιοδοξίας στο νοσοκομείο Τρικάλων…

Ο Νοέμβριος φεύγει και η εικόνα αισιοδοξίας στο νοσοκομείο Τρικάλων παραμένει.

Ο Νοέμβριος του 2020 και του 2021 ήταν μαρτυρικός και στα Τρίκαλα, αλλά ο φετινός Νοέμβριος προσφέρει ευχάριστες ειδήσεις, όσο αφορά τις νοσηλείες από covid 19 στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Μικρή μείωση στις νοσηλείες είχαμε στην κλινική covid 19 του νοσοκομείου Τρικάλων σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Οι νοσηλείες μειώθηκαν έτσι γιατροί και νοσηλευτές συνεχίζουν να είναι σε ετοιμότητα, αφού βλέπουν ότι δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη η κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 13 ασθενείς, την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος με 15 νοσηλείες. Βέβαια η μείωση αυτή δεν είναι μεγάλη, πάντως αξιολογείται αναλόγως, διότι αν κρίνουμε από τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Νοέμβριος είναι ο καθοριστικός μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας και έτσι υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας.

Μειώνεται ο προβληματισμός και για τις νοσηλείες στην ΜΕΘ, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει μόλις 2 ασθενής, αν και πριν μια εβδομάδα υπήρχε ακόμη μεγαλύτερος αριθμός, αφού είχαν φτάσει στους 3. Βέβαια εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι στην ΜΕΘ φιλοξενούνται ασθενείς όχι μόνο από τα Τρίκαλα αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Ο αριθμός των ασθενών στα ΤΕΠ είναι ελάχιστος 2 άτομα που περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα για το αν είναι θετικοί ή όχι στον κορονοϊό. Από εκεί και πέρα κατά την χθεσινή μέρα δεν δόθηκαν εξιτήρια σε ασθενείς, ενώ το ευχάριστο ήταν ότι έγινε μόλις 1 εισαγωγή ασθενούς.

Ενώ ευτυχώς αυτή τη φορά δεν είχαμε θάνατο από επιπλοκές του κορονοϊού.
Από εκεί και πέρα οι γιατροί εκτιμούν ότι ο μήνας που τελειώνει και ο επόμενος θα είναι αρκετά κρίσιμος, αφού είναι σαφές ότι ένα ακόμη κύμα του κορονοϊού χτυπάει την πόρτα μας και ελπίζουν να μην είναι έντονο. Το ζητούμενο είναι να περνάνε όλα αυτά χωρίς κάτι έντονο, ώστε να μην χρειάζεται οι ασθενείς να φτάνουν στην πόρτα του νοσοκομείου Τρικάλων.

Ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ασθενών –ευτυχώς – χρειάζεται λίγος χρόνος νοσηλείας σε αντίθεση με όσα γίνονταν τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Στην ίδια κατηγορία