Και γήπεδο ποδοσφαίρου και διάδρομος περιπάτου στο ΔΑΚ Μπάρας!

gipedo mpara1

Οι τρικαλινοί/ες θα μπορούν να αναπτύσσουν πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων

Ολοκληρωμένο δημοτικό αθλητικό κέντρο (και γήπεδο ποδοσφαίρου) θα είναι σε λίγο διάστημα οι εγκαταστάσεις στο ΔΑΚ Μπάρας των Τρικάλων.

Ο Δήμος Τρικκαίων αναπτύσσει ένα κέντρο που προσφέρει δυνατότητες άθλησης στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές, με επιπλέον


– ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για τους πολίτες
– έναν διάδρομο για τρέξιμο ή περίπατο 800 μ..

Ετσι, το ΔΑΚ Μπάρας, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ακης Αναστασίου, θα εξυπηρετεί τους πολίτες για


– κολύμβηση
– μπάσκετ
– τένις
– βόλεϊ
– ποδόσφαιρο
– τρέξιμο/περίπατο

Στον χώρο, όπου ήδη λειτουργούν, το ανακαινισμένο Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο, τα ανανεωμένα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, οι τρικαλινοί/ες θα μπορούν να αναπτύσσουν πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων.

Εργασίες


Οι εργασίες για το γήπεδο, που βρίσκεται στον διάμεσο χώρο πίσω από το Κολυμβητήριο και το Γυμναστήριο, ολοκληρώνονται σταδιακά. Το αρμόδιο τμήμα Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων ολοκλήρωσε χωροθέτηση, καθαρισμό και σπορά.

Ακολουθούν οι περιφράξεις, οι συνοδές υποδομές, η εγκατάσταση του διαδρόμου των 800 μ. και σύντομα (με την αίρεση των πιθανών καθυστερήσεων λόγω κορονοϊού), το ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο θα είναι έτοιμο για κάθε πολίτη.

Ποδηλατόδρομος


Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει μεριμνήσει και επεκτείνει τον ποδηλατόδρομο τη οδού Κονδύλη μέχρι την υπόγεια διάβαση που οδηγεί στο Αθλητικό Κέντρο,.

Παράλληλα, αναδιαμορφώνει και κατασκευάζει υποδομή για την ίδια τη διάβαση, ώστε το πέρασμά της να είναι απολύτως ασφαλές.

«Πράσινο φως» πήρε η χρηματοδότηση του έργου για την αναμόρφωση του ποδηλατόδρομου της οδού Κονδύλη.

Tο «Πράσινο Ταμείο» γνωστοποίησε την έγκριση των 606.775 € για το έργο με τον τίτλο «Ανάπλαση – ενοποίηση ποδηλατοδρόμου – πεζοδρομίου Βόρειας εισόδου πόλης των Τρικάλων (οδός Παλαιολόγου – Κονδύλη) με το κέντρο».

Είναι ένα έργο που:

αναπλάθει τον πρώτο ποδηλατόδρομο της πόλης με πλήθος έργων

επεκτείνει τη διαδρομή μέχρι το Κολυμβητήριο

δημιουργεί ασφαλείς συνθήκες για την υπόγεια διάβαση

διαμορφώνει πιο λειτουργικά και πιο καλαίσθητα τον συγκεκριμένο ποδηλατόδρομο, με παρεμβάσεις και στον πεζόδρομο.

Το έργο εντάσσεται στο σχέδιο διαμόρφωσης ολοκληρωμένων ποδηλατοδρόμων για το Δήμο Τρικκαίων, αφού πλέον αρχίζει η σύνδεση των υπαρχόντων ποδηλατοδρόμων και η δημιουργία νέων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Δείτε επίσης

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τον ποδηλατόδρομο της Κονδύλη

Στην ίδια κατηγορία