Ηχηρό ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ από τα Τρίκαλα – «Σπάστε τη Σιωπή»

Το δικό τους μήνυμα ενάντια στη βία που υφίστανται οι…

Το δικό τους μήνυμα ενάντια στη βία που υφίστανται οι γυναίκες στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο έστειλαν το πρωί όσες και όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Όπως κατέγραψε το TV10.gr η εκδήλωση έλαβε χώρα έξω από το Δημαρχείο Τρικκαίων και διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, το Δημοτικό Θέατρο, τη Δημοτική Φιλαρμονική και την εθελοντική Οργάνωση «Act4V V for Volunteers», με τη στήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Τρικκαίων.

Στη σημασία τέτοιων δράσεων και στην ανάγκη να αλλάξει τώρα η νοοτροπία όλων ως χρέος απέναντι στις νέες γενιές στάθηκε στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα θεατρικό δρώμενο από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, με τίτλο «Σπάστε τη Σιωπή», διάρκειας 30 λεπτών. Το δρώμενο εμπνέεται από το γνωστό τραγούδι «Ο Μενούσης», το οποίο αφηγείται μία γυναικοκτονία

Στη συνέχεια, έγινε σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας και στήριξης σε κάθε γυναίκα θύμα έμφυλης βίας με σημείο εκκίνησης τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου. Την πορεία συνόδευε το τμήμα κρουστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Act4V V for Volunteers» , ενώ συμμετείχαν πολλοί πολίτες, στέλνοντας το δικό του μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Η πορεία διέσχισε τον πεζόδρομο της Ασκληπιού και την Απόλλωνος για να καταλήξει στο Μουσείο «Τσιτσάνη», όπου πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής με θέμα τη βία κατά των γυναικών. Να σημειωθεί ότι πάνω από 60 γυναίκες θύματα βίας απευθύνθηκαν, μόνο το πρώτο δεκάμηνο του 2021 στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, ενώ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του ως και σήμερα πάνω από 550 γυναίκες θύματα βίας/πολλαπλών διακρίσεων χτύπησαν την πόρτα για να αναζητήσουν στήριξη και βοήθεια

Στην ίδια κατηγορία