Η σημασία της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

Η σημασία της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

Εκδήλωση από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

«Η σημασία της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας» θα βρεθεί στο επίκεντρο εκδήλωσης από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τη σημασία της διατήρησης της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας, και ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών.

Η τηλεδιάσκεψη διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Τρικάλων, η οποία, στο πλαίσιο του δημοσίου συστήματος υγείας, παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Τρικάλων.

Εισηγήτριες της τηλεδιάσκεψης θα είναι η κυρία Χριστίνα Βάγια, Ψυχολόγος MSc – Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια και η κυρία Χριστίνα Ποποντοπούλου, Ψυχολόγος – Συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

Όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει την τηλεδιάσκεψη, μπορεί να συνδεθεί εδώ.

Meeting ID: 831 2249 8299

Passcode: 1

Πλούσιες δράσεις

Οι δράσεις της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας παραμένουν πλούσιες.

Πρόσφατα έγινε μια ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη με αστροφυσικό έγινε Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, κ. Διονύσιο Σιμόπουλο με θέμα «Η αποκάλυψη του σύμπαντος».

Ο κ. Σιμόπουλος μίλησε για το «πορτρέτο» του σύμπαντος και την διαρκή προσπάθεια των αστρονόμων να εξερευνήσουν τον μαγικό και αινιγματικό κόσμο του ουρανού και να δώσουν απαντήσεις για το άγνωστο που μας περιβάλλει.

Ο κ. Σιμόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων για τα πλανητικά συστήματα και το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη ή σε άλλους πλανήτες. Επίσης, τέθηκαν ερωτήσεις για το αν και πότε θα πάψει η γη να υπάρχει, ενώ χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του κ. Σιμόπουλου σε υπαρξιακά θέματα: «Είμαστε αστρόσκονη• ερχόμαστε και επιστρέφουμε στα άστρα».

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν φορείς από σχεδόν όλα ταμέρη της Ελλάδας, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Αστεροσκοπείο Πεντέλης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Μαγνησίας, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων από το εσωτερικό,το εξωτερικό και την Κύπρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης, η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης κα Κατερίνα – Νταϊάνα Δημουλά – Μέρριαμ και ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ηλιόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό προς το κοινό.

Δείτε επίσης:

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

H πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Νέα δράση στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας μέσω τηλεδιάσκεψης

Στην ίδια κατηγορία