Η Κατερίνα Παπακώστα για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Παπακώστα

Δυναμική Εισήγηση και σθεναρή επιχειρηματολογία

Η Τρικαλινή Βουλευτής άνοιξε με την εισήγησή της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, τις τοποθετήσεις επί του ιδιαίτερα κρίσιμου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας και την Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος. Ως εισηγήτρια της πλειοψηφίας, παρουσίασε την γενική φιλοσοφία του Νομοσχεδίου και υποστήριξε σθεναρά κάθε προβλεπόμενη ρύθμιση, δικαιώνοντας την επιλογή της Κυβέρνησης να την θέσει εισηγήτρια του παρόντος νομοθετήματος.

Μεταξύ άλλων η Βουλευτής τόνισε κατά την εισήγησή της:

«Μετουσιώνοντας τον προεκλογικό μας λόγο σε μετεκλογικό έργο, προχωρούμε σε τομές , οι οποίες θα αναβαθμίσουνξεκάθαρα , θα ενισχύσουν ουσιωδώς και θααναδείξουν τη συγκριτική υπεροχή τωνΠανεπιστημίων μας, σε σχέση με άλλαΠανεπιστήμια τουεξωτερικού και θα τααποκαθηλώσουν από τις τελευταίες θέσεις σε πολλούς συγκριτικούς δείκτεςτης παγκόσμιας κατάταξης.

Κινούμενοιπρος αυτή την κατεύθυνση, μέσα από τους δύο βασικούς άξονες του Νομοσχεδίου ρυθμίζουμε μέσω των διατάξεων, τα εξής βασικά ζητήματα.

  • Αυτονομίατων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, με δυνατότητα καθορισμού της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από τα ίδια τα Τμήματα, για πρώτη φορά.
  • Ενίσχυση της ποιοτικής φοίτησης στα ΑΕΙ, ενθάρρυνση των ώριμων και συνειδητών επιλογών σχολών, από τους υποψηφίους, με στόχο ένα αναβαθμισμένο Πανεπιστήμιο που διαβλέπει στην συγκριτική του υπεροχή σε σχέση με τα ξένα Πανεπιστήμια.
  • Διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος, με τομές του παρόντος νομοσχεδίου, οι οποίες αποτελούν φραγμό σεκάθε μορφή παραβατικότητας, πουεμφορείται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Σε όλους τους παραπάνω άξονες και στην στοχοθεσία της Κυβέρνησης, δεν χωρούν παραχωρήσεις, δεν το επιτρέπει η ιδεολογία μας, η συνείδησή μας,πρωτίστως ,όμως δεν το επιτρέπει ηευθύνη μας, προς την ακαδημαϊκή κοινότητασυλλήβδην

Τέλος, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, με την καταληκτική ψήφιση του Νόμου, να προορίζεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ολόκληρο το linkτης Εισήγησης: https://www.youtube.com/watch?v=IttLcLSfeJk

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία