Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Περτούλι στις πόλεις της Ελλάδας που δέχτηκαν μεγάλα ύψη βροχής

Σημαντικές βροχοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί έως τις 19:00 απόγευμα της Παρασκευής…

Σημαντικές βροχοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί έως τις 19:00 απόγευμα της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου, με τα εντονότερα φαινόμενα όπως αναμενόταν να σημειώνονται στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων στο σύνολο της χώρας.

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής στους νομούς Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων την Παρασκευή 08/10
Σύνταξη /Επιμέλεια: Στρατής Βουγιούκας, Γιώργος Κύρος, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος
Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, 19:00
Όπως είχε επισημανθεί από το Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις έως το απόγευμα της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου, σημειώθηκαν στους νομούς Μαγνησίας και Πιερίας. Έως τις 18:00 το απόγευμα σχεδόν 200 χιλιοστά έχουν καταγραφεί στη Ζαγορά Πηλίου και 100 χιλιοστά στο Δίον Πιερίας.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων έως τις 18:00 το απόγευμα σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Μακεδονία.

Κακοκαιρία Αθηνά: Τοπικά ισχυρά φαινόμενα την Παρασκευή 08/10
Σύνταξη άρθρου: Στρατής Βουγιούκας, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, 09:45
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η κακοκαιρία “Αθηνά” αναμένεται κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2021 να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις της ημέρας εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα, στις Σποράδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα της Εύβοιας. Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται να δοθεί στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου οι βροχοπτώσεις εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την υπηρεσία μας ROADS.

Kαταχωρήθηκε 08/10/2021

Πηγή: meteo.gr – https://www.meteo.gr/articles_all.cfm

Στην ίδια κατηγορία