Η επιμήκυνση του ωραρίου έβγαλε στους δρόμους τους Τρικαλινούς εκπαιδευτικούς

Η επιμήκυνση του ωραρίου έβγαλε στους δρόμους τους Τρικαλινούς εκπαιδευτικούς

Δεν θα αποδεχτούμε κανένα σχέδιο αλλαγής του ωραρίου

Η επιμήκυνση του ωραρίου έβγαλε στους δρόμους τους Τρικαλινούς εκπαιδευτικούς. Με αίτημα την λήψη μέτρων προστασίας από την πανδημία στα σχολεία, αλλά και για την ώρα αποχώρηση των νηπίων από τα σχολεία, Τρικαλινοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί προχώρησαν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Ο.Τ.Ε.

«Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. για ακόμη μια φορά, συνεχίζει να εκπλήσσει δυσάρεστα τους εκπαιδευτικούς και να δημιουργεί σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα, δυσχεραίνοντας αντί να διευκολύνει τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών καθώς, με αιφνιδιαστική απόφαση που υπέγραψε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. Β΄ 83/15-1-2021), τροποποίησε την ώρα αποχώρησης των νηπίων που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από 13:00 σε 13:10 δίχως καμία αιτιολόγηση αυτής της επιλογής και, κατά την προσφιλή τακτική της, δίχως προηγούμενο διάλογο.

Η επιμήκυνση του ωραρίου έβγαλε στους δρόμους τους Τρικαλινούς εκπαιδευτικούς

Στην παρούσα, εξαιρετικά δύσκολη για την εκπαίδευση και το έργο των εκπαιδευτικών, συγκυρία οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί τηρούν αυστηρά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υ.ΠΑΙ.Θ. και, υπερβαίνοντας καθήκοντα και ωράριο, αποτρέπουν τον συγχρωτισμό κατά την είσοδο και αποχώρηση των νηπίων κάτι που έχει αποδειχθεί σε όλο το διάστημα λειτουργίας των σχολικών μονάδων χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αν η ενέργεια της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., υποτίθεται πως, έχει ως στόχο τη βελτίωση της διαδικασίας της αποχώρησης των μαθητών, παραβιάζει ανοιχτές θύρες αφού οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες.

Αντίθετα, αυξάνεται η πιθανότητα και συνωστισμός να δημιουργηθεί στα σχολικά συγκροτήματα με μία θύρα εισόδου-εξόδου, αλλά και να ταλαιπωρηθούν γονείς με παιδιά και στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο.

Δημιουργείται, επίσης, τεράστια δυσλειτουργία στις μεταφορές των μαθητών» τόνισαν, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

Παράλληλα, κατήγγειλαν, τόσο την τακτική του υπουργείου όσο και το περιεχόμενο της απόφασης και σημείωσαν ότι «δεν θα αποδεχτούμε κανένα σχέδιο αλλαγής του ωραρίου των εκπαιδευτικών, το οποίο στην Ελλάδα είναι ήδη από τα υψηλότερα συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με δυσμενέστερες συνθήκες εργασίας, με το πρόσχημα της πανδημίας.

Δεν είναι δυνατόν το φιλότιμο των εκπαιδευτικών να αποτελεί πεδίο εκμετάλλευσης, για μια ακόμη φορά, σε βάρος των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Σάτυροι σκόρπισαν τον τρόμο στα Τρίκαλα

Βγήκαν στους δρόμους οι Τρικαλινοί αγρότες (φώτο)

Τρίκαλα: Eπιστρoφή χρημάτων σε επιχειρηματίες

Περισσότεροι από 1.700 οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Μέχρι τέλος Γενάρη οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία