Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ορεινό Γαρδίκι των Τρικάλων

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, το…

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, το επονομαζόμενο και «Πάσχα του καλοκαιριού», η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάστασή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου στα ορεινά της Ιεράς μας Μητροπόλεως είναι ο περίλαμπρος Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γαρδίκι, όπου πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών όλων των ηλικιών συνέρευσαν ευλαβικά για να ανάψουν ένα κερί ή να εκπληρώσουν ένα τάμα, να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας μας, καθώς και τον καταστόλιστο Επιτάφιο Αυτής, υποκλινόμενοι με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της, ακούγοντας και συμψάλοντας με υποδειγματική τάξη, ευπρέπεια και κατάνυξη τους υπέροχους ύμνους της εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 15 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού τελέσθηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε με λόγους επίκαιρους στην σημερινή εορτή και παρότρυνε τους νέους και τα παιδιά να είναι κοντά στην Παναγία και στην Εκκλησία, γιατί μόνο μέσα από αυτό τον δρόμο, θα μπορούν να έχουν ελπίδα και προοπτική, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και αναφορά στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Αξιωματικών, την οποία και χαρακτήρισε ως ένα Θαύμα και ένα μεγάλο δώρο, που επιτέλεσε η Παναγία μας, ανήμερα της εορτής Της.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην ίδια κατηγορία