Τρίκαλα: Η αγορά στενάζει και το λουκέτο καραδοκεί

Τρίκαλα

Το 25% των επιχειρήσεων δεν θα ανεβάσει ρολά

Τρομερές οικονομικές συνέπειες έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού αφού η αγορά στενάζει και το λουκέτο καραδοκεί. Με το φόβο του λουκέτου ζουν εδώ και αρκετούς μήνες οι επιχειρήσεις των Τρικάλων με τους επαγγελματίες να περιγράφουν με τον πλέον ζοφερό τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν και να υποστηρίζουν πως η επόμενη ημέρα της πανδημίας θα τους βρεί αρκετά λιγότερους σε αριθμό, αφού το λουκέτο καραδοκεί.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία ερευνών, ένα ποσοστό που μπορεί να ξεπερνά ακόμη και το 25% δεν θα ανεβάσει ξανά ρολά.

Ήδη στην πόλη των Τρικάλων ξεκίνησε η αποχώρηση επιχειρήσεων από τον κλάδο του εμπορίου ενώ σε ότι αφορά την εστίαση η κατάσταση είναι πιο δραματική αφου η πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα.

Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοιου οικονομική ζημιά υπέστη το 90% των επιχειρήσεων εστίασης για τις οποίες κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα μείνουν στο τέλος ζωντανές, το υπόλοιπο 10% παλεύει με νύχια και με δόντια με υπηρεσίες delivery και take away, υπηρεσίες που το μόνο που δίνουν στις επιχειρήσεις είναι η μερική κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.

Προχωρά το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑ Τρικάλων

Τελικά υπάρχει σχέδιο για την ορθή λειτουργία των σχολείων;

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία