Η λύση της ομοιοπαθητικής στα δερματικά νοσήματα

Η λύση της ομοιοπαθητικής στα δερματικά νοσήματα

Τι λέει ο φαρμακοποιός Βασίλης Τσιούτσιας

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από δερματικά προβλήματα από το πιο απλό, όπως είναι ένα έκζεμα μέχρι και πιο σοβαρά, όπως τα αυτοάνοσα νοσήματα. Η λύση της ομοιοπαθητικής στα δερματικά νοσήματα μπορεί να προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα σε ασθενείς.

Μιλώντας στο TV10.gr ο Τρικαλινός φαρμακοποιός Βασίλης Τσιούτσιας τονίζει πως «η λύση της ομοιοπαθητικής στα δερματικά νοσήματα μπορεί να έχει πολλά και θετικά αποτελέσματα».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «έχει αποδειχθεί πλέον ότι στα δερματικά νοσήματα συμμετέχει σημαντικά η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του ασθενή, είτε στην εμφάνισή τους είτε στις εξάρσεις τους.»

Η βάση τους δηλαδή είναι πολύ συχνά ψυχολογική-μετά από ένα σοκ, μετά από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μετά από μεγάλη πίεση και στρες στην εργασία ή το σχολείο, σε περιόδους μεγάλης δυσκολίας, όπως η τωρινή που μαστίζεται από τον κορωνοϊό και γενικά από καταστάσεις που συνθέτουν ένα πολύ ισχυρό ψυχολογικό σοκ, το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί με ένα δερματικό νόσημα. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική προσεγγίζει και το σωματικό και το ψυχολογικό σκέλος, καθώς βλέπει τον άνθρωπο ως σύνολο.

Όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Τσιούτσιας «όταν γίνεται ιδιοσυγκρασιακή υποστήριξη εκείνο που στοχεύουμε είναι να βοηθήσουμε και σωματικά αλλά και ψυχοδιανοητικά». Με την Προηγμένη Ομοιοπαθητική δεν καταλαγιάζει απλά το σύμπτωμα, αλλά γίνεται σε βάθος αιτιολογική θεραπεία, χωρίς να γίνεται πανάκεια.

Όσον αφορά στην πορεία της θεραπείας υπάρχουν ιδιοσυγκρασίες, οι οποίες ανταποκρίνονται στην θεραπεία σταθερά, με σταθερή πορεία βελτίωσης, ενώ άλλες παρουσιάζουν μια κυματοειδή καμπύλη στην πορεία της θεραπείας, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Υπάρχουν προβλήματα τα οποία πάνε πολύ γρήγορα καλά και μέσα σε 1-2 μήνες λύνονται. Άλλα δερματικά νοσήματα, όπως η ψωρίαση λόγω της χρονιότητάς τους απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο θεραπείας και υπομονή. Το κόστος είναι αναμφισβήτητα σημαντικό κομμάτι, με πολλές έρευνες να αποδεικνύουν πως η προηγμένη ομοιοπαθητική είναι οικονομική κάτι που δεν οφείλεται μόνο στο κόστος των φαρμάκων, αλλά και στο ότι αποφεύγονται παρενέργειες, βελτιώνονται ή θεραπεύονται και άλλα συνοδά νοσήματα.

Για παράδειγμα ένας ασθενής που πάσχει από ένα δερματικό νόσημα, ενώ παράλληλα πάσχει και από κολπίτιδα στην περίπτωση αυτή η προηγμένη ομοιοπαθητική απευθύνεται στο σύνολο του οργανισμού και αντιμετωπίζονται παράλληλα και τα δύο νοσήματα.

Δείτε επίσης:

Τα «όπλα» ενάντια στον κορωνοίο

Ο φαρμακοποιός Βασίλης Τσιούτσιας, μιλάει στην εκπομπή “Ορθά-Κοφτά” για τις ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία του κουρκουμά

Στην ίδια κατηγορία