«Γονατίζουν» και τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Αδειάζει το Νοσοκομείο Τρικάλων από ασθενείς με κορονοϊό

Σε “ασφυξία” οι ΜΕΘ

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορονοϊού στην   κεντρική Ελλάδα, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους.

Βήμα – βήμα και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα «ξεδιπλωθεί» το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, για την αναπροσαρμογή του ΕΣΥ στις ανάγκες που δημιουργεί το νέο απειλητικό κύμα της κορονοϊού και το οποίο αφορά κυρίως ανεμβολίαστους.

Στο επίκεντρο της ανησυχίας των υγειονομικών αρχών έχουν τεθεί οι πολύ επιβαρυμένες και στο “βαθύ κόκκινο” περιοχές της βόρειας αλλά και κεντρικής Ελλάδας, περιοχές στις οποίες η πίεση στο υγειονομικό σύστημα εξελίσσεται σε ασύμμετρη.

Στην κεντρική Ελλάδα περιοδεύει από εχθές η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Συναντάται με διοικητές και εργαζόμενους στα νοσοκομεία, καταγράφει τις ανάγκες και πραγματοποιεί επαφές και με την τοπική αυτοδιοίκηση, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Χθες Δευτέρα (8/11) επισκέφθηκε τα Τρίκαλα και όλα τα νοσοκομεία της Λάρισας και σήμερα θα βρεθεί στον Βόλο και τη Λαμία.

Ίδια εικόνα ασφυξίας παντού: Στα νοσοκομεία της Λάρισας νοσηλεύονται 220 ασθενείς σε απλές κλίνες Covid και ακόμη 34 σε ΜΕΘ Covid, στη Μαγνησία 122 ασθενείς σε απλές κλίνες και ακόμη 5 σε ΜΕΘ, στα Τρίκαλα 79 ασθενείς σε απλές κλίνες και 7 σε ΜΕΘ και στη Φθιώτιδα 50 ασθενείς σε απλές κλινικές και 15 σε Μονάδες.

Στην ίδια κατηγορία