Γνωστή Τρικαλινή επίσημα μέλος της Επιτροπής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Μπακλαβά

Η δημοσιογράφος Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά προσωπική επιλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Η γνωστή Τρικαλινή δημοσιογράφος Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά και συνεργάτιδα της Τηλεόρασης 10 και του TV10.gr, αποτελεί προσωπική επιλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ως επίσημο μέλος της Επιτροπής για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

«Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της θα συμμετάσχουν ενεργά στον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ιστορικής επετείου για το ελληνικό έθνος και για όλους εμάς τους Ελληνοαμερικανούς», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μιλώντας στην τακτική συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας στην Αμερική.

Όπως υπογράμμισε, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα εορτάζει την επέτειο σε κάθε Πολιτεία και σε κάθε γωνιά της χώρας. Ευχαρίστησε, μάλιστα, τον Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Δημήτριο Λογοθέτη, αντιπρόεδρο της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής, για τους εορτασμούς, καθώς και όλα τα μέλη της Επιτροπής για το έργο τους και για την αφοσίωση τους.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Λογοθέτης προχώρησε σε μια αναλυτική παρουσίαση με την περιγραφή τού στρατηγικού σχεδιασμού της πρωτοβουλίας και των δράσεων της επιτροπής για να τιμηθεί η ιστορική επέτειος. Όπως τόνισε, οι δράσεις της Επιτροπής θα επικεντρωθούν σε τρεις τομείς που ενδιαφέρουν όλους τους πιστούς και την Ομογένεια. Ο πρώτος τομέας αφορά στη χρηματοδότηση και στην προώθηση πρωτοβουλιών και εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και γενικότερα σε όλη την ελληνορθόδοξη κοινότητα. Ο δεύτερος, αφορά στην υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για όλες τις ηλικίες, με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πιστών της Αρχιεπισκοπής για το μακρύ ιστορικό ταξίδι των Ελλήνων προς την ανεξαρτησία.

Τέλος, ο τρίτος τομέας αφορά στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων με ιδιαίτερη φροντίδα και με τέτοιο τρόπο ώστε να τιμηθεί δεόντως αυτή η σημαντική επέτειος και ταυτόχρονα να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, αποφασίστηκε ο ορισμός από τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου ενός εκπροσώπου ανά Μητρόπολη στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή, ώστε να διασφαλιστεί ο αποτελεσματικότερος συντονισμός, αλλά και η συνεργασία στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θρήνος για το θάνατο του 35χρονου Βολιώτη

Τραγωδία: Νεκρός 16χρονος στον Αμπελώνα

Τρίκαλα: Ηλικιωμένος κάηκε ζωντανός

Κατερίνα Παπακώστα: Ελλιποβαρής η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

Δώδεκα προσλήψεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία