Γιώργος Πέτρου: Όπλο απέναντι στον κορωνοϊό το εμβόλιο

Έντονο ενδιαφέρον των Τρικαλινών ιδιωτών γιατρών για τον εμβολιασμό

Τι λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Ως το μοναδικό όπλο απέναντι σε ένα αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό χαρακτήρισε το εμβόλιο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών στο υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι υγειονομικοί που ξεκίνησαν να εμβολιάζονται την περασμένη Κυριακή σε εννέα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας έδωσαν από χθες και σε τρεις φάσεις, τη σκυτάλη της «Ελευθερίας» -όπως ονομάζεται η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού – στους συναδέλφους τους σε όλο το σύστημα υγείας.

Ήδη, από χθες ξεκίνησε ο εμβολιασμός και του υγειονομικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η «Ελευθερία» να ολοκληρωθεί στο πεδίο της υγείας μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Εκτιμάται ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα διενεργούνται περίπου 5.000 εμβολιασμοί ημερησίως στα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ.

«Ευχάριστο μήνυμα»

Ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων χαρακτήρισε ως ευχάριστο μήνυμα την έλευση των εμβολίων, ύστερα από 10 μήνες επέλασης του κορωνοϊου σε παγκόσμιο επίπεδο που διέλυσε την κοινωνία και την οικονομία.

Ο Γιώργος Πέτρου τόνισε πως το εμβόλιο είναι όπλο απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ επεσήμανε πως είναι απολύτως ασφαλή και απολύτως αποτελεσματικά απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό.

«Η εμπειρίας μας έχει δείξει, 70 χρόνια μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ότι τα εμβόλια είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε απέναντι σε πληθώρα νοσημάτων που καταφέραμε να καταπολεμήσουμε, όπως η πολιομυελίτιδα, ο κοκίτης, η ερυθρά κ.λπ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του. Τα εμβόλια κατάφεραν να σωθούν εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά από ασθένειες» τόνισε με έμφαση.

Κληθείς να σχολιάσει την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών μέτρων από την περασμένη Κυριακή, ο κ. Πέτρου απέδωσε την απόφαση της Κυβέρνησης, στο γεγονός ότι τις ημέρες των γιορτών υπήρξε χαλαρότητα, στην εφαρμογή των μέτρων.

Όπως είπε «είναι απολύτως βέβαιο ότι η εφαρμογή του νέου σκληρού lockdown είναι αποτέλεσμα της χαλαρότητας που επιδείξαμε, τις ημέρες των γιορτών και όχι μόνον. Δεν επιδείξαμε την πρέπουσα ατομική ευθύνη. Να μιλήσουμε βεβαίως και τις ευθύνες της πολιτείας και της Κυβέρνησης, αλλά ας σκεφτεί ο καθένας τη στάση του από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του δεύτερου lockdown».

Δείτε επίσης:

Τρίκαλα: Ιστορική μέρα καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Φτάσανε οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Δώδεκα εμβολιαστικά κέντρα για τον Covid

Στην ίδια κατηγορία