Για τους συνοδούς βουνού ο Θανάσης Λιούτας στον Υπουργό Τουρισμού

Για τους συνοδούς βουνού ο Θανάσης Λιούτας στον Υπουργό Τουρισμού

Νέα παρέμβαση του Τρικαλινού βουλευτή

Το προηγούμενο διάστημα, με επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας έθεσε προς ενημέρωση το αίτημα του Ελληνικού Σωματείου Αρχηγών Βουνού για τη νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τον τρόπο άσκησης και λειτουργίας του επαγγέλματός τους και ζήτησε από τον κ. Υπουργό ο ίδιος να ενσκήψει πάνω στην ικανοποίησή του.

Ειδικότερα ο Θανάσης Λιούτας στην παρέμβασή του στον Υπουργό Τουρισμού για τους συνοδούς βουνού τόνισε ότι η νομοθετική αυτή ρύθμισηθα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία και στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου επαγγέλματος, θα βοηθήσει στην επαγγελματική σταδιοδρομία και στην απόκτηση εισοδήματος για τους ολοένα και περισσότερους απόφοιτους από τις σχετικές σχολές, καθώς και ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω άνθιση του Τουρισμού Υπαίθρου στον τόπο μας, όπως και συνολικά στην Ελλάδα.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής σημείωσε ότι ο Θεματικός Τουρισμός, όπως της Υπαίθρου, πριν την πανδημία του Κορωνοϊού απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά υπέρ της τοπικής ανάπτυξης και υπέρ της ευημερίας των κατά τόπους κοινωνιών.

«Το ίδιο καθοριστικός και κρίσιμος μπορεί να συνεχίσει να είναι και με το τέλος της υγειονομικής κρίσης και γι’ αυτό θα πρέπει να στηριχθεί δυναμικά και με κάθε τρόπο».

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του, ο ίδιος υπογράμμισε ότι με δεδομένο ότι η πανδημία του Κορωνοϊού έπληξε βαρύτατα τον τουρισμό στον τόπο μας, όπως και παγκοσμίως, και με δεδομένο ότι η εθνική μας ανάπτυξη βασίζεται κρίσιμα πάνω στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, η συνεχής στήριξη του Τουρισμού ως κλάδου – συνολικά και με κάθε τρόπο – είναι εξαιρετικά μεγάλη ανάγκη και βασική άλλωστε επιδίωξη της Κυβέρνησης μας και του Πρωθυπουργού, ώστε με το πέρας της πανδημίας, να είναι έτοιμος να ορθοποδήσει και να συνεχίσει δυναμικά να αναπτύσσεται.

Δείτε επίσης:

Ο Λιούτας για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο

Τοποθέτηση Λιούτα για την Προμήθεια των Πολεμικών Αεροσκαφών

Επιστολή Θανάση Λιούτα προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Ικανοποίηση Λιούτα για το κυνήγι

Ο Θανάσης Λιούτας για τις αποζημιώσεις των παραγωγών

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία