Για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών τοποθετήθηκε ο Λιούτας

Το Υπουργείο Εξωτερικών διαρθρώνεται πλέον σε τρεις πυλώνες


Στη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο αναδιοργανώνεται ο τρόπος λειτουργίας του, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Θανάσης Λιούτας.

Ειδικότερα ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε ότι ο στόχος, ο οποίος τίθεται και ο οποίος θα επιτευχθεί, είναι η ενίσχυση της άσκησης της Εξωτερικής μας Πολιτικής.

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι, το Υπουργείο Εξωτερικών διαρθρώνεται πλέον σε τρεις πυλώνες, στις Διεθνείς Σχέσεις, στις Οικονομικές Σχέσεις και την Εξωστρέφεια, στα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού και της Δημόσιας Διπλωματίας.

Κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα της Οικονομικής Διπλωματίας, η οποία πλέον ενσωματώνεται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών, ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για μια απόφαση μεγάλης σημασίας.

«Η οικονομική κρίση που βιώσαμε ως πατρίδα έθεσε στο προσκήνιο την ανάγκη της μεγέθυνσης και της εμβάθυνσης των οικονομικών μας σχέσεων ευρωπαϊκά και διεθνώς.Οι κρίσιμες οικονομικές συνέπειες της πανδημίας αναδεικνύουν και πάλι τη μεγάλη αυτή ανάγκη».

Στη συνέχεια ο Θανάσης Λιούτας, αναφερόμενος στον Απόδημο Ελληνισμό, ανέφερε ότι, οι σχέσεις των απόδημων Ελλήνων με την πατρίδα ενδυναμώνονται.

«Οι Έλληνες συμπατριώτες μας, κάτοικοι του εξωτερικού, είναι δυνατοί πόλοι μέσα σε άλλες κοινωνίες και χώρες, που η τεράστια αγάπη τους για την πατρίδα όλων μας, για την Ελλάδα μας, οδηγεί στην αμέριστη και συνεχή στήριξή τους».

Στο σημείο αυτό ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι, η στήριξη του Οικουμενικού Ελληνισμού αποτέλεσε εξαρχής έναν βασικό στόχο της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

«Στόχος, ο οποίος καταγράφηκε και μέσω της κορυφαίας απόφασής μας οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού να έχουν δικαίωμα ψήφου».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Θανάσης Λιούτας σημείωσε ότι βασικός και κορυφαίος μας στόχος είναι η συνεχής ενίσχυση της συνολικής ισχύος της χώρας μας. «Είναι ένας στόχος, ο οποίος ήδη υλοποιείται από εμάς και περαιτέρω θα στηριχθεί μέσα από τις νέες διατάξεις του παρόντος νόμου».

Νεανικός γάμος στην πόλη μας με ψαλμωδίες

Αρκετοί Τρικαλινοί εμβολιάζονται στο Κ.Υ. Μουζακίου

Καιρός: Έρχεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες

Δείτε που θα γίνουν rapid test στα Τρίκαλα όλη την τρέχουσα εβδομάδα

Φρίκη: Τρία αδέλφια στρατιωτικοί από τη Θεσσαλία βίαζαν και κακοποιούσαν επί τρία χρόνια τον 5χρονο γιο του ενός

Συναγερμός στα σχολεία των Τρικάλων

Χρυσομηλιά Τρικάλων: Ας γνωρίσουμε το Χωριό των Πολύτεκνων

Καλαμπάκα «βάφτισε» η NASA περιοχή στον πλανήτη Άρη !!

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία