Φτάσανε οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στα Τρίκαλα

εμβόλια Τρίκαλα

Αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα φτάσανε οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού το πρωί της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Μία διαφορετική ημέρα η σημερινή, μία μέρα ελπίδας όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, αφού φτάσανε οι πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Σήμερα το πρωί παρουσία του Υποδιοικητή της 5ης Υ.Πε Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Τσιαούση Ηλία, του Διοικητή του Γ.Ν. Τρικάλων κ. Κωνσταντίνου Γρηγορίου και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Τσουρβάκα Στέφανου, φτάσανε οι πρώτες δόσεις εμβολίων για τον COVID-19 από την φαρμακαποθήκη του ΣΥΦΑΚ.

Η επιχείρηση εμβολιασμού στον Νομό Τρικάλων θα ξεκινήσει την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021για το υγειονομικό προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του νοσοκομείου.Το εμβόλιο είναι ένας τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας την ζωής μας.

Υπενθυμίζεται ότι στα Τρίκαλα θα λειτουργήσουν δώδεκα εμβολιαστικά κέντρα:

Αυτά είναι: 

1. Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

2. Το Κ.Υ. αστικού τύπου Τρικάλων (πρώην ΙΚΑ)

3. Το Κ.Υ. Καλαμπάκας

4. Το Κ.Υ. Πύλης

5.  Το Κ.Υ. Φαρκαδόνας

6. 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων 

7. Το Περιφερειακό Ιατρείο Κονισκού

8. Το Περιφερειακό Ιατρείο Κλεινού

9. Το Περιφερειακό Ιατρείο Οξύνειας

10. Το Περιφερειακό Ιατρείο Διαλεχτού

11. Το Περιφερειακό Ιατρείο Μουριάς

12. Το Περιφερειακό Ιατρείο Ζηλευτής

Τα παραπάνω εμβολιστικά κέντρα θα λειτουργούν σε 12ωρη βάση, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με εξαίρεση με εξαίρεση την ΤΟΜΥ που θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. 

Για την λειτουργία τους το προσωπικό που απαιτείται θα εργάζεται δύο βάρδιες.

Το έντυπο που θα υπογράφουν όσοι εμβολιάζονται

Στα εμβολιαστικά κέντρα έχει σταλεί ήδη και η ειδική φόρμα την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν όσοι κάνουν το εμβόλιο.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπ. Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους προφορικά, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία, αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Δείτε επίσης

Έτοιμο το Νοσοκομείο Τρικάλων για τους εμβολιασμούς κατά του covid-19

Στην ίδια κατηγορία