ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ: Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι ηλικιωμένοι

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ: Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι ηλικιωμένοι

Για τον εμβολιασμό

Αναγκάζονται να πληρώσουν ταξί, να υποχρεωθούν σε τρίτους για να τους μεταφέρουν στον γειτονικό Παλαμά έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό οι ηλικιωμένοι της Φαρκαδόνας

Αρχή αλλά όχι και τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία ηλικιωμένων από χωριά της Φαρκαδόνας που τις τελευταίες ημέρες αναγκάζονται να μεταφερθούν στο γειτονικό Δήμο Παλαμά και στο εκεί Κέντρο Υγείας της περιοχής για την εκτέλεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Πέραν της ταλαιπωρίας οι ηλικιωμένοι από 80 ετών και άνω αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη για τα έξοδα μεταφοράς.

Πολλοί ηλικιωμένοι, όπως άλλωστε σημειώνουν εκφράζοντας τα παράπονα τους στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» αναγκάζονται να λάβουν κάποιο μεταφορικό μέσο για να μεταβούν στον Παλαμά για να πραγματοποιήσουν το εμβόλιο. Οι περισσότεροι εξ αυτών που δεν έχουν μεταφορικό μέσο αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ταξί το οποίο καλείται να τους μεταφέρει από τη Φαρκαδόνα ή κάποιο χωριό στο γειτονικό Δήμο, να περίμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού και να τους επιστρέψει στην βάση τους.

Φτάνει να σημειωθεί ότι όλο αυτό απαιτεί κάποια έξοδα, ποσά τα οποία δεν είναι και μικρά, αν κρίνει κανείς από τα οικονομικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους οι ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς ένας ηλικιωμένος για την μεταφορά στον Παλαμά για τις δυο δόσεις του εμβολιασμού καλείται να πληρώσει από 40 ευρώ και άνω…ανάλογα από το χωριό το οποίο μεταφέρεται και την αναμονή του ταξί.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι μεταφέρονται από συγγενείς και οικείους, αλλά και φίλους. Ωστόσο πέραν της υποχρέωσης που νιώθουν, καλούνται να διαθέσουν και χρήματα για τα καύσιμα.

Πλέον όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας, ζητούν την άμεση λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στη Φαρκαδόνα και την άσκηση πιέσεων από υγειονομικούς, αιρετούς και πολιτικούς προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων αλλά και να μειωθούν τα έξοδα.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία