Ετοιμάζεται η μελέτη για το νεκροταφείο στα Ρόγγια

Ετοιμάζεται η μελέτη για το νεκροταφείο στα Ρόγγια

Λύση στο πρόβλημα χωρητικότητας των νεκροταφείων της πόλης

Στο στάδιο της εκπόνησης βρίσκεται η μελέτη για την κατασκευή του νέου κοιμητηρίου του Δήμου Τρικκαίων στην περιοχή των Ρογγγίων, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα χωρητικότητας που καταγράφεται στα δύο νεκροταφεία της πόλης.

Την μελέτη έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Αστική Ανάπτυξη του δήμου Τρικκαίων και μόλις ολοκληρωθεί θα σταλεί στο Υπουργείο Υγείας για να εγκριθεί, ενώ το πράσινο φως για την καταλληλόλητα του χώρου θα δώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, το κοιμητήριο θα κατασκευαστεί στην κτηματική περιφέρεια Κόκκινου Πύργου σε δημοτικές εκτάσεις με συνολικό εμβαδόν 46,091,09 m2. Το νεκροταφείο βρίσκεται εντός των ορίων Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παζαΐτης τα υπάρχοντα κοιμητήρια είναι πλήρη και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής και βρίσκονται μέσα στα όρια της πόλης με αποτέλεσμα να μην επιδρούν αρνητικά στη δημόσια υγεία και να υποβαθμίζουν αισθητικά του αστικό περιβάλλον.

Μέσα στο χώρο του νέου νεκροταφείου θα κατασκευαστεί οστεοφυλάκιο, αποθήκη και WC, εκκλησία συνολικού εμβαδού 27,55 m2 γραφείο διοικήσεως, χώρος παρκαρίσματος 103 θέσεων, ενώ περιμετρικά και μέσα στο χώρο θα κατασκευαστεί κατάλληλο δίκτυο αποχέτευσης. Επίσης, θα φυτευτούν δένδρα και θάμνοι.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία