Ερωτηματικά για τον θάνατο 32χρονου από κορωνοϊό στα Τρίκαλα

Ερωτηματικά για τον θάνατο 32χρονου από κορωνοϊό στα Τρίκαλα

Πρόκειται για τον νεαρό Ρομά

Ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις γύρω από τον θάνατο 32χρονου Ρομά από κορωνοϊό στα Τρίκαλα – Τι λένε οι κάτοικοι του οικισμού

Η πανδημία του κορωνοϊού που μαστίζει την χώρα έχει προκαλέσει σοκ και στην κοινωνία των Τρικάλων με αρκετούς συμπολίτες να έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή χτυπημένοι από τον φονικό ιό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι θανόντες αντιμετώπιζαν χρόνια πρόβλημα υγείας έχοντας υποκείμενα νοσήματα. Ένας από αυτούς ήταν και ο 32χρονος Ρομά που ξεψύχησε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Το γεγονός συντάραξε και τους κατοίκους του οικισμού Ρομά στο Κηπάκι, οι οποίοι όμως έθεσαν κάποια ερωτηματικά για τον θάνατο 32χρονου από κορωνοϊό στα Τρίκαλα, προβληματιζόμενοι για τον εάν ο ιός ήταν ο υπεύθυνος για την απώλεια του νεαρού μιας και όπως αναφέρουν ο θανών αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.Για το ζήτημα αυτό μίλησε στο TV10.gr, ο Αντιπρόεδρος του οικισμού Κηπακίου Ανδρέας Μπαντής.

Απόσπασμα από το Κεντρικό Δελτίο Εiδήσεων της TV10

Αξίζει να αναφερθεί πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων εκφράστηκε έντονη ανησυχία για κρούσματα κορωνοϊού στους δύο οικισμούς των Ρομά σε Πύργο και Κηπάκι, κάτι που ο κ. Μπαντής δεν επιβεβαίωσε, τονίζοντας πως εάν υπάρχουν Ρομά που νοσούν και σε ποιο ποσοστό, θα φανεί την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα διεξαχθούν μαζικά τεστ στους οικισμούς. Μέχρι τότε όπως ανέφερε όλοι τηρούν πιστά τα μέτρα φορώντας μάσκες , κρατώντας αποστάσεις και περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους.

Οι κάτοικοι του οικισμού βρίσκονται σε αναμονή των μαζικών τεστ και των αποτελεσμάτων τους που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, ενώ οι ίδιοι είναι πρόθυμοι να υπακούσουν σε κάθε οδηγία που θα δοθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στόχος πάντως είναι η αναχαίτιση της διασποράς του ιού στους καταυλισμούς, σε περίπτωση που παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι έχουν κινητοποιηθεί ήδη τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων, θα μεταβούν στους οικισμούς Ρομά, ώστε να διενεργήσουν rapid test στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός, που είναι αποδεδειγμένα ένας από τους χειρότερους σύμβουλους.

Δείτε επίσης:

Τρίκαλα: 40 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

“Εφιάλτης” με 99 νεκρούς και 608 διασωληνωμένους

Στην ίδια κατηγορία