Εργατικά Σωματεία Τρικάλων: Κινητοποίηση για την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Να μπει φρένο στις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, φυσικού…

Να μπει φρένο στις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου ζήτησαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των τοπικών σωματείων Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών , Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων , Σωματείο Μισθωτών Λογιστών και Βοηθών λογιστών Παράρτημα Τρικάλων Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.


«Περάσαμε από ένα καυτό καλοκαίρι όπου για άλλη μια φορά εκφράστηκε η εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης, της κάθε κυβέρνησης που έχει απαξιώσει την δασοπροστασία, την δασοπυρόσβεση, τον δασικό πλούτο. Απόρροια της συνειδητής απαξίωσης ήταν η καταστροφή 1,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικού πλούτου και λαϊκής περιουσίας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όμως μέσα από τις φλόγες και το κάρβουνο, τις στάχτες και τα αποκαΐδια, άνθισε η αλληλεγγύη, η προσπάθεια του λαού στα χωριά να σώσει τα σπίτια του, τις περιουσίες του. Αυτά τα θετικά αντανακλαστικά της κοινωνία, του εργαζόμενου λαού, των συνδικάτων είναι ανάγκη να ενταθούν σε όλη την κλίμακα της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Κυρίως όμως πρέπει να πολλαπλασιαστούν μέσα στους χώρους δουλειάς και σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να δούμε πως καλύτερα θα οργανώσουμε τον αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση με την ακρίβεια σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα ενοίκια, παντού. Οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκομμένοι και καθηλωμένοι εδώ και μία δεκαετία και το ρεύμα +50% παντού, η βενζίνη, τα βασικά τρόφιμα, ακόμα και ο καφές! Ένας ολόκληρος μισθός φεύγει για το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα, το ρεύμα και το νερό» ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι.


Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισαν τα σωματεία κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης.

Στην ίδια κατηγορία