Επιστολή Μιχαλάκη για εμβολιαστικό κέντρο στην Καλαμπάκα

Επιστολή Μιχαλάκη για εμβολιαστικό κέντρο στην Καλαμπάκα

Στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ

Επιστολή του Χρήστου Μιχαλάκη στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για την άμεση αξιοποίηση του κέντρου υγείας Καλαμπάκας ως εμβολιαστικό κέντρο

Στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμού κατά της Covid 19, προβλέπεται η λειτουργία 12 εμβολιαστικών κέντρων στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών.

Από αυτά λειτούργησαν με το ξεκίνημα της «Επιχείρησης Ελευθερία» τα δύο, σε Νοσοκομείο Τρικάλων και Κέντρο Υγείας Πύλης, ενώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων.

Είναι αντιληπτό πως τα εμβολιαστικά κέντρα ανοίγουν με βάση και την διαθεσιμότητα των εμβολίων, όμως, αυτό δεν μπορεί να παραβλέψει και τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει η κάθε περιοχή, όπως είναι οι γεωγραφικές.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Δήμος Μετεώρων, με τους πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν να καλούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις έως στα Τρίκαλα, ιδιαίτερα από τις ορεινές περιοχές. Αξίζει δε να σημειωθεί, πως ο Δήμος Μετεώρων είναι ο δεύτερος σε έκταση Δήμος της χώρας, γι’ αυτό άλλωστε και σύμφωνα με τον προγραμματισμό όταν λειτουργήσει το σύνολο των εμβολιαστικών κέντρων στην Π.Ε. Τρικάλων, τα τέσσερα εξ αυτών θα βρίσκονται εντός της επικράτειάς του.

Συνέπεια όλων των παραπάνω, να παρατηρείται το φαινόμενο να μην γίνονται αιτήσεις εμβολιασμού από ανθρώπους που ανήκουν στις ηλιακές ομάδες που έχουν την δυνατότητα, καθώς περιμένουν την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας. Και δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πως πρόκειται για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, δηλαδή ανήκουν σε εκείνες τις ομάδες που χρίζουν τις άμεσης προστασίας του εμβολίου από την Covid 19.

Με αυτό το δεδομένο καλούμε να προχωρήσουν οι ενέργειες ώστε να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το εμβολιαστικό κέντρο στο Κ.Υ. Καλαμπάκας, πάντα με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών.

Σε αυτή την μάχη οφείλουμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο, απρόσκοπτα και χωρίς ταλαιπωρία.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Μιχαλάκης

Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

150 νέα δέντρα ομορφαίνουν τον Ληθαίο ποταμό

Αδειάζει το Νοσοκομείο Τρικάλων από ασθενείς με κορονοϊό

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κ.Υ. Τρικάλων ως εμβολιαστικό κέντρο

Συνελήφθησαν στα Τρίκαλα έξι αλλοδαποί που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας

Οι ξενοδόχοι των Τρικάλων ζητούν απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη

Τρία θανατηφόρα ατυχήματα τον Ιανουάριο στη Θεσσαλία

Καιρός: Προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για το νέο κύμα κακοκαιρίας

732.000 ευρώ στους Δήμους Μετεώρων και Πύλης

Συνεχίζονται τα έργα σε Βαλτινό και Μεγάρχη

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία