Επιλέγουν την εθελούσια έξοδο οι Τρικαλινοί εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ

Το πρόγραμμα εθελουσίας αφορά εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος

Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι και σε τοπικό επίπεδο που επέλεξαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των ΕΛΤΑ που είναι εξέλιξη από την 1η Φεβρουαρίου και πήρε παράταση έως και την Τρίτη 23 του μηνός.

Μέχρι και χθες είχαν κατατεθεί 12 αιτήσεις εργαζομένων από τους 55 συνολικά που απασχολούνται και στα τέσσερα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στο ν. Τρικάλων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Τρικάλων κ. Γιάννης Οικονόμου και σε τοπικό επίπεδο οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι επιλέγουν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, σε ένα ποσοστό 20%. Το πρόγραμμα εθελουσίας αφορά εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας τους με προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών.

Προβλέπει μεταξύ άλλων εφάπαξ καταβολή 24 έως και 45 μισθών ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας κάθε εργαζόμενου, καταβολή ενός επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και τέλος, επέκταση για 2 έτη της πρόσθετης Ασφάλισης Ζωής και Υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ. Ειδική πρόβλεψη επίσης γίνεται για τους εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Τέλος, συμπεριλαμβάνει ειδική πρόβλεψη για εργαζόμενους με τέκνα ΑΜΕΑ ανεξαρτήτως ηλικίας, στους οποίους θα καταβάλλονται επιπλέον πέντε μισθοί. Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έχει, όπως προαναφέρθηκε, στόχο την αποχώρηση 2.000 εργαζομένων αποτελεί ένα από τα ευρύτερα και πλέον φιλόδοξα τέτοια προγράμματα που έχουν επιχειρηθεί σε δημόσια επιχείρηση τα τελευταία χρόνια.

Εντάσσεται στο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, στο οποίο εκτός από την εθελουσία περιλαμβάνονται ακόμα η αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής, ο ψηφιακός μετασχηματισμός με αναβάθμιση συστημάτων και υπηρεσιών, η ανάπτυξη νέας πολιτικής προμηθειών και η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ διαφυλάττεται ο ρόλος του φορέα καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, για τον οποίο πληρώνεται από το Δημόσιο, εξυπηρετώντας το σύνολο της επικράτειας και όχι μόνον τις εμπορικά βιώσιμες περιφέρειες.

Ν. Παπακώστας: Οι λαϊκές επιτελούν κοινωνικό έργο και αυτό δεν πρέπει να χαθεί

Ο Τρικαλινός μακιγιέρ του “Style me up”

…Και απ’ το τρανό Γαρδίκι!

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία