Επικοινωνία Σκρέκα με Καραμανλή μετά το πράσινο φως για τον Ε-65

Επικοινωνία Σκρέκα με Καραμανλή μετά το πράσινο φως για τον Ε-65

Ικανοποίηση Σκρέκα για τον Ε-65

Άμεση ήταν η επικοινωνία του Τρικαλινού Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, μετά το πράσινο φως για τον Ε-65

Στην επικοινωνία Σκρέκα – Καραμανλή, ο πρώτος συνεχάρη τον δεύτερο για την επιτυχημένη διαπραγμάτευση που οδήγησε στην απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την κατασκευή του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Βορείου Ελλάδος (Ε-65).

O κ. Σκρέκας είχε συζητήσει με τον κ. Καραμανλή για το θέμα αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019, ζητώντας την επιτάχυνση των αναγκαίων διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου (η φωτό είναι από τη συγκεκριμένη συνάντηση).

Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης, ο κ. Σκρέκας δήλωσε:

«Η έγκριση της κατασκευής του έργου αποτελεί δικαίωση της επίμονης, συστηματικής προσπάθειας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης με την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας θα προσφέρει μεγάλα αναπτυξιακά οφέλη στα Τρίκαλα, καθώς θα βγάλει το Νομό μας από τον γεωγραφικό αποκλεισμό και θα δημιουργήσει χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Ο Ε-65 θα διευκολύνει σημαντικά τη μεταφορά Τρικαλινών αγροτικών προϊόντων στις μεγάλες αγορές της χώρας και ταυτόχρονα θα ενισχύσει περαιτέρω την τουριστική κίνηση προς τα Τρίκαλα, προσφέροντας σημαντικά έσοδα και ευκαιρίες στις τοπικές επιχειρήσεις».

Σημειώνεται ότι μετά την τροποποίηση της σύμβασης θα ακολουθήσει η έγκριση της από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κύρωση της από τη Βουλή. Η έναρξη της κατασκευής του έργου τοποθετείται εντός του 2021.

Δείτε επίσης:

Πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το βόρειο τμήμα του Ε-65

Ικανοποίηση Χρήστου Μιχαλάκη για το βόρειο τμήμα του Ε-65

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία