Επίκαιρα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου

Την 48ης εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου τίμησαν σήμερα το…

Την 48ης εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου τίμησαν σήμερα το απόγευμα Τρικαλινές και Τρικαλινοί που συγκεντρώθηκαν την πλατεία Ρήγα Φεραίου και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σωματείων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.


« Τιμούμε την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και τους νεκρούς μας στο Πολυτεχνείο και διαδηλώνουμε και φέτος στις 17 του Νοέμβρη, σαν ένα νέο μεγάλο βήμα, στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας. Το διαχρονικό σύνθημα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» του Πολυτεχνείου, αποκτά το σύγχρονο περιεχόμενό του, στους αγώνες για αξιοπρεπή δουλειά, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα (νομοσχέδιο Χατζηδάκη), για ποιοτική δημόσια και δωρεάν υγεία, απέναντι στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, για τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας χωρίς αποκλεισμούς, κόντρα στην ταξική, επιχειρηματική και αυταρχική επίθεση στην παιδεία, για τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού, ενάντια στον βάρβαρο κυβερνητικό – κρατικό αυταρχισμό και για το δικαίωμα στη ζωή και στην ειρήνη, απέναντι στους αστικούς και ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους πολεμικούς εξοπλισμούς (βλ. συμφωνίες με ΗΠΑ / Γαλλία)» ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι.
Και πρόσθεσαν : «Χτίζουμε την αγωνιστική ανατρεπτική ενότητα από τα κάτω των αγωνιζόμενων τμημάτων της εργατικής τάξης και τον συντονισμό τους απέναντι στην αδράνεια και τα ξεπουλήματα απ την συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ. Παλεύουμε για ένα μεγάλο πρόγραμμα αντικαπιταλιστικών αλλαγών με κέντρο τα συμφέροντα και κάτω από τον έλεγχο του κόσμου της δουλειάς».

Στην ίδια κατηγορία