Έπιασε …τόπο η παρέμβαση του Θανάση Λιούτα

Θανάσης Λιούτας

Για τους γεωτεχνικούς ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Λύση δόθηκε μετά από την παρέμβαση του βουλευτή Τρικάλων Θανάση Λιούτα, σχετικά με τους γεωτεχνικούς ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που πλέον εντάσσονται στα μέτρα στήριξης λόγω Κορωνοϊού

Συγκεκριμένα, ένα κρίσιμο και σημαντικό θέμα του κλάδου των γεωτεχνικών της χώρας μας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αναφορικά με την ανάγκη ένταξης και των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων γεωτεχνικών στα μέτρα στήριξης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών λόγω Κορωνοϊού, βρήκε επιτυχώς λύση, μετά από την παρέμβαση του Θανάση Λιούτα και οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες στο προσεχές διάστημα θα λάβουν αποζημίωση.

Το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, συνέδραμε με κάθε δυνατό μέσο, ώστε το ζήτημα να στεφθεί με επιτυχία – γνωρίζοντας και ο ίδιος ως γεωπόνος από πρώτο χέρι τη μεγάλη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί και στον συγκεκριμένο κλάδο μέσα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

«Ο κλάδος των γεωτεχνικών αποτελεί ένα πολύτιμο κομμάτι, τόσο σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή, όσο και σε σχέση με τους υπόλοιπους παραγωγικούς τομείς της εθνικής μας οικονομίας και συνεπώς η ανάγκη τους για άμεση οικονομική ενίσχυση, λόγω της υγειονομικής και της συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης, έπρεπε να ικανοποιηθεί, όπως και άμεσα ικανοποιήθηκε», σημείωσε ο Τρικαλινός Βουλευτής.

«Είναι ακόμη μια απόδειξη της υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού μας, ο οποίος οδηγεί πάντα στην αμέριστη στήριξη όλου του κόσμου της εργασίας και της παραγωγής», υπογράμμισε επιπλέον ο Θανάσης Λιούτας.

Ενέργειες και για το Εξοικονομώ

Στο μεταξύ, άμεσα σε επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και με την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, προέβη ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, κατά την οποία ζήτησε, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του ΤΕΕ Τρικάλων, κ. Νίκου Λιάκου, καθώς και πλήθους άλλων μηχανικών και επαγγελματιών του τεχνικού τομέα, να μετατεθεί – στην κατά το δυνατόν πιο απομακρυσμένη χρονική περίοδο – η έναρξη των αιτήσεων για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ για τη Θεσσαλία και άρα και για τον Νομό Τρικάλων (όπως το ίδιο συνέβη και για την Κεντρική Μακεδονία).

Δείτε επίσης:

Για τους πολύτεκνους αναπληρωτές στην Υπουργό Παιδείας ο Λιούτας

Έπιασε τόπο η παρέμβαση Λιούτα για τα EURO 3

O Θανάσης Λιούτας για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Άμεσα αποτελέσματα από τις συναντήσεις εργασίας Θεοδωρικάκου – Λιούτα

Ο Θανάσης Λιούτας ενημερώθηκε για τα τοπικά εκπαιδευτικά ζητήματα

Στην ίδια κατηγορία