Επανεκκίνηση για τον “Ασκληπιό”

Με σημαία την παράδοση που υπηρετεί πιστά τα τελευταία 40…

Με σημαία την παράδοση που υπηρετεί πιστά τα τελευταία 40 χρόνια, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος “Ασκληπιός”¨επέστρεψε στο σπίτι του, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, αφού ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη τα τμήματα των ενηλίκων και σήμερα τα παιδικά τμήματα, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης, στο πλαίσιο των όσων προβλέπει η σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα τμήματα των παραδοσιακών και λαϊκών χώρων θα είναι ολιγομελή.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Ασκληπιού» κ. Γιάννης Σούλιος  «είμαστε ικανοποιημένοι που σήμερα δίνουμε την εκκίνηση και επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Οι συνθήκες μας επιβάλλουν, να είμαστε αντάξιοι και συνεπείς της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν οι πολίτες στα 40 χρόνια ύπαρξης του Ομίλου».

Ο κ. Σούλιος δεν παρέλειψε να σταθεί και στις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, λέγοντας ότι «για δύο χρόνια είμαστε έξω από το σπίτι μας. Κόπηκε ένας κοινωνικός ιστός, σταματήσαμε να ασχολούμαστε με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, όσα στοιχεία προβάλλουν χρόνια πολιτιστικοί και ο “Ασκληπιός”. Με σημαία την παράδοση, λοιπόν συνεχίζουμε τα μαθήματα και συνεχίζουμε να υπηρετούμε την παράδοση».

Η διδασκαλία των τμημάτων γίνεται από έμπειρους και καταξιωμένους χοροδιδασκάλους, τους Λουκά Κοντονάσιο – Επιστημονικό Συνεργάτη – γυμναστή με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς, Ηλία Ζαχαράκη Δ/νση χορευτικών, Σταύρο Σούλιο, Χρήστο Σούλιο και Κώστας Τζιμούρτο.

Τονίζεται ότι τα τμήματα λειτουργούν την Τρίτη   από τις 7- 10μ.μ. αρχαρίων ενηλίκων και των γυναικών, και την Πέμπτη από  7- 10 μ.μ. τμήματα εκδηλώσεων, το Σάββατο από τις 11 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι νήπια, παιδικά και εφηβικά  2-3. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο.

Στην ίδια κατηγορία