Έπαιξαν μουσική για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς του ΓΝΤ

Έπαιξαν μουσική για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς του ΓΝΤ

Στο πλευρό όσων δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας

Στέλνοντας το μήνυμα «ως μια ελάχιστη προσφορά συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, στους αρρώστους με Covid-19 που νοσηλεύονται στον 4ο όροφο, τη ΜΕΘ COVID, αλλά και σε όλο τον κόσμο, ο οποίος δοκιμάζεται αυτή τη δύσκολη περίοδο» Τρικαλινοί έπαιξαν μουσική για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς του ΓΝΤ

Όπως κατέγραψε το TV10.gr η δάση διοργανώθηκε στο προαύλιο του Νοσοκομείου Τρικάλων από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Νοσοκομείου & Κ.Υ., το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Υπαλλήλων– το Συνδικάτο «Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών»- το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σύλλογο Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ).

Θέλοντας να στείλουν μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης Τρικαλινοί έπαιξαν μουσική για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς του ΓΝΤ, δημιουργώντας μια αισιόδοξη κατάσταση.

«Δίνουν καθημερινά μάχη, κάτω από αντίξοες συνθήκες»

Όπως τόνισαν οι συγκεντρωμένοι «μέσα από αυτή την συνεχιζόμενη κοινή μας δράση και με αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να αναδείξουμε ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που σε συνθήκες πανδημίας φάνηκε ο κρίσιμος και αναντικατάστατος ρόλος του στην εξασφάλιση της Υγείας του Λαού, εξακολουθεί και στέκεται όρθιο.

Αυτό έγινε κατορθωτό γιατί οι υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων, με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τη μάχη, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν θέλησε να ενισχύσει πραγματικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, βάζοντας σε προτεραιότητα το κόστος αλλά και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι τυμπανοκρουσίες για την άφιξη στη χώρα μας του εμβολίου που προμηθεύτηκε και η Ελλάδα (ενός από τα 7 διαθέσιμα που έχουν, ή αναμένεται να πάρουν έγκριση για κυκλοφορία από τους αρμόδιους φορείς), δεν μπορούν να σκεπάσουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημία».

Και πρόσθεσαν «Αντί για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για να «ξεφορτωθούν» όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει και να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και Πρόνοια. Αντί να επιτάξει τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να γίνουν μαζικοί δωρεάν εργαστηριακοί έλεγχοι, «διαπραγματεύεται» μαζί τους την τιμή των εξετάσεων για COVID, εξασφαλίζοντας ότι θα συνεχίζουν να θησαυρίζουν από την επιδημία.

Αντί να ενισχύσει με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό, στο Γ.Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. του Νομού μας, συνεχίζονται οι μετακινήσεις Γιατρών και Νοσηλευτικό προσωπικό, οι συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και όχι η μονιμοποίηση τους. Ενώ οι ελλείψεις π.χ σε αντιδραστήρια, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κ.άλλα, θα μεγαλώσουν με τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία κατά 572 εκατ. ευρώ».

Δείτε επίσης:

Έξι νέες μολύνσεις από κορωνοϊό στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία