Έντονο ενδιαφέρον των Τρικαλινών ιδιωτών γιατρών για τον εμβολιασμό

Έντονο ενδιαφέρον των Τρικαλινών ιδιωτών γιατρών για τον εμβολιασμό

Ήδη, πολλοί γιατροί έκλεισαν ραντεβού

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών της χώρας, που παίρνουν σειρά έπειτα από τους υγειονομικούς και το προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων και δομών Υγείας, με το ενδιαφέρον των Τρικαλινών γιατρών να είναι έντονο

Την ίδια ώρα, έχει σταλεί στους Ιατρικούς Συλλόγους και το σχετικό έγγραφο που ενημερώνει για την όλη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άμεσος εμβολιασμός του ιδιωτικού τομέα, αποτέλεσε και βασικό αίτημα σε επιστολή που έστειλαν Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση εκκίνησή του, χωρίς προτεραιοποίηση ανάλογα με τις ειδικότητες.

Όπως προαναφέρθηκε, το ενδιαφέρον των Τρικαλινών ιδιωτών γιατρών για τον εμβολιασμό είναι έντονο κα ήδη, πολλοί γιατροί έχουν δηλώσει συμμετοχή στην όλη διαδικασία και έκλεισαν ραντεβού τόσο για την πρώτη δόση του εμβολίου, όσο και για τη δεύτερη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Ασκληπιός» κ. Γιώργος Πέτρου μετά την υλοποίηση του αιτήματος μας για να πάρουμε σειρά προτεραιότητας, ξεκίνησε η διαδικασία για τον εμβολιασμό και των ιδιωτών γιατρών.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στο Κέντρο Υγείας Πύλης, ενώ γνωστοποίησε ότι ο ίδιος θα εμβολιαστεί στις 21 Ιανουαρίου στην Πύλη.

Ωστόσο, ο κ. Πέτρου τόνισε ότι θα πρέπει στην όλη προσπάθεια να ενταχθεί τόσο το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, όσο και το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, ώστε να κυλήσει η διαδικασία, χωρίς καθυστερήσεις.

«Είναι απαράδεκτο που δεν έχουν ενταχθεί στην όλη προσπάθεια. Περιμένουμε από το Υπουργείο Υγείας να το πράξει» τόνισε.

Η έως τώρα ενημέρωση των προέδρων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας αναφέρει πως ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών θα γίνει οριζόντια, χωρίς προτεραιοποίηση ανάλογα με τις ειδικότητες και τον βαθμό επαφής τους με ασθενείς COVID, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Παραμένει άγνωστο αν θα δοθεί προτεραιότητα με ηλικιακά κριτήρια ή με βάση κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σημειωτέον, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των φαρμακοποιών. Εκτιμάται ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει γι’ αυτούς μετά τις 20-22 του μηνός.

Δείτε επίσης:

Γιώργος Πέτρου: Όπλο απέναντι στον κορωνοϊό το εμβόλιο

Αντιδρούν οι Τρικαλινοί οδοντίατροι για τον εμβολιασμό κατά του covid-19

Στην ίδια κατηγορία