Εννέα συλλήψεις στη Θεσσαλία για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας

Σύλληψη στα Τρίκαλα για χασίς

“Βροχή” τα πρόστιμα

“Βροχή” πέφτουν τα πρόστιμα για παραβίαση των προβλεπόμενων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, ενώ στη Θεσσαλία, που πλήττεται σφοδρά από την πανδημία, έγιναν εννέα συλλήψεις για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, διενεργήθηκαν συνολικά 57.551 έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ,) και καταγράφηκαν 1.317 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού (εννέα συλλήψεις στη Θεσσαλία).

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.500 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (56.944)

Α.Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

3. Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Στην Θεσσαλία η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εννέα συλλήψεις για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας

2) Στην Περιφέρεια Αττικής επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε επιχείρηση που είχε υπερβεί τον επιτρεπόμενο αριθμό εξυπηρετούμενων πελατών.


Γυμναστήρια άνοιγαν κρυφά εν μέσω lockdown – Πρόστιμα “φωτιά” και στους αθλούμενους

Δύο γυμναστήρια εντοπίστηκαν να λειτουργούν παράνομα, κατά τη διάρκεια των χθεσινών ελέγχων, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού για τη διασπορά του κορονοϊού, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τον έλεγχο της ΕΛΑΣ στο Παλαιό Φάληρο, εντοπίστηκε γυμναστήριο να λειτουργεί κατά παράβαση της ΚΥΑ 4899/2020. Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ επιβλήθηκαν και πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε πέντε αθλούμενους.

Την ίδια ώρα, σε έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στο Τατόι Αττικής, εντοπίστηκε να λειτουργεί, κατά παράβαση της ανωτέρω ΚΥΑ, τμήμα γυμναστηρίου εντός αθλητικού συγκροτήματος.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκαν, πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας διάρκειας 15 ημερών για το σύνολο της εγκατάστασης.

Δείτε επίσης

Σε δίκη οι κτηνοτρόφοι για το κορωνογλέντι στο Βελεστίνο!

Lockdown: Απίστευτο – Οίκοι ανοχής σε τροχόσπιτα…

Καρδίτσα: Σύλληψη 22χρονης για απείθεια στην πλατεία Λάππα

83 πρόστιμα των 150 ευρώ για μη χρήσης μάσκας και μετακινήσεις στη Θεσσαλία

Στην ίδια κατηγορία