Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας

Με κυριότερα αιτήματα την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με…

Με κυριότερα αιτήματα την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις, την ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων Τρικαλινοί υγειονομικοί προχώρησαν το μεσημέρι, σε ακόμα μια κινητοποίηση.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ και έλαβε χώρα στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

«Τις τελευταίες μέρες δεκάδες συνάδελφοι βγαίνουν σε καραντίνα και πολλοί απ’ αυτούς είναι θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα να είναι αποδεκατισμένο το προσωπικό που σηκώνει στις πλάτες του την λειτουργία του νοσοκομείου! Ταυτόχρονα, δεν γίνονται τα πλέον απαραίτητα τεστ covid (pcr) ακόμα και σε συναδέλφους που ζητάνε να ελεγχθούν όταν έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα και παραπέμπονται σε δομές πρωτοβάθμιας, γεγονός που κάνει επισφαλή την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου» ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων του Γ.Ν. Τρικάλων & Κέντρων Υγείας κα. Βάσω Μπακάση.

Όπως τόνισε με έμφαση «σε απόγνωση βρίσκονται ασθενείς της περιοχής μας, που προσέρχονται στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Τ., όπου σε 24ωρη βάση καταγράφεται ρεκόρ προσέλευσης στο ιατρείο COVID του ΤΕΠ(που στελεχώνεται με μετακινήσεις ειδικευομένων γιατρών άσχετων ειδικοτήτων).

Απατούμε ως προληπτικό μέτρο, τεστ covid για όλο το προσωπικό μια φορά την εβδομάδα και ενδιάμεσα σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα».

Στην ίδια κατηγορία