Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Στο επίκεντρο το «επιχειρείν» και οι νέες προοπτικές

Άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου σχετικά με την επιχειρηματικότητα στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.

Εισηγήτρια της τηλεδιάσκεψης ήταν η κα Αθηνά Νουσιοπούλου, Συντονίστρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ISOMAT, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στις ελληνικές βιομηχανίες, ενώ συνεργάζεται με Startupεπιχειρήσεις.

Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα που έγινε με πρωτοβουλία από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, η κα Νουσιοπούλου εστίασε στα βασικά χαρακτηριστικά ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου (businessplan) και στις τεχνικές μάρκετινγκ, που οδηγούν μια επιχείρηση στην επιτυχία.

Παρότρυνε τους νέους να τολμούν, να δοκιμάζουν νέες ιδέες και να ενημερώνονται ενδελεχώς πριν ξεκινήσουν την επιχείρησή τους. Επιπλέον, η κα Νουσιοπούλου συμβούλεψε τους εν δυνάμει επιχειρηματίες να μη φοβούνται την αποτυχία και να μην αποθαρρύνονται από τις νέες συνθήκες, καθώς πολλές επιχειρήσεις «άνθισαν» την περίοδο της οικονομικής κρίσης και συνεχίζουν να εξελίσσονται. Τέλος, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό γύρω από το «επιχειρείν» και τις νέες προοπτικές, ενώ η κα Νουσιοπούλου απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Οι δράσεις στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων παραμένουν πλούσιες με στόχο την δημιουργική απασχόληση του κοινού τις ημέρες της καραντίνας.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού, και τον Δήμο Μετεώρων.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η κα Μαρουλιώ Σταθουλοπούλου, χειρουργός μαστού, Υποδιευθύντρια Μονάδας Μαστού Νοσοκομείου ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ και η κα Ελευθερία Κούρε-ντα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», η οποία μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία με τη νόσο με τους συμμετέχοντες.
Τόσο η κα Σταθουλοπούλου, όσο και η κα Κούρεντα τόνισαν τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, των απαραίτητων προληπτικών ενεργειών, όπως η τακτική ψηλάφηση και η μαστογραφία, ενώ συμβούλεψαν το κοινό να μη φοβάται την επίσκεψη στο γιατρό.

Στην ίδια κατηγορία