Έλλη Διβάνη : Έπεσε για ύπνο και δεν ξύπνησε ποτέ

Το δράμα της οικογένειας Διβάνη

Η Έλλη Διβάνη, μια από τις κληρονόμους του ξενοδοχειακού κολοσσού, κύρια εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της, έφυγε από τη ζωή πρόωρα στα 33 της χρόνια, με τους στενούς συγγενείς της να περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις για το θάνατό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Έλλη Διβάνη έφυγε από τη ζωή στον ύπνο της μια μέρα μετά τα γενέθλιά της. Το βράδυ της πέμπτης ήταν στο σπίτι της στο Ψυχικό με τη μητέρα της. Έπεσε να κοιμηθεί και την επόμενη μέρα η μητέρα της διαπίστωσε πως είχε πεθάνει. Οι προσπάθειες των γιατρών που έσπευσαν για να την επαναφέρουν δεν απέδωσαν.

Για τον εντοπισμό της αιτίας θανάτου της, έχει διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση και νεκροτομή.

Το αναπάντεχο τέλος της 33χρονης σκόρπισε θλίψη και είδε ακριβώς τρία χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα της. Τότε που ο όμιλος Διβάνη ετοιμαζόταν να γιορτάσει την επέτειο των 60 του χρόνων, μιας μοναδικής διαδρομής γεμάτη καινοτομίες, επιτυχίες, αλλά και δυσκολίες που ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου αιώνα ο Αριστοτέλης και ο Γιώργος Λιβάνης.

Η ιστορία

Το μακρινό 1958 δύο αδέλφια από τα Τρίκαλα έρχονται σε επαφή με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ακολουθούν τη συμβουλή του για ενασχόληση με τον τουρισμό.

Ανοίγουν το πρώτο τους ξενοδοχείο και φροντίζουν να καινοτομεί. Το κάθε ένα από τα 68 δωμάτια έχει το δικό του μπάνιο και πολύ γρήγορα το ξενοδοχείο γίνεται συνώνυμο της άνεσης και της ποιότητας.

Με σωστά βήματα ο όμιλος επεκτείνεται. Το 1974 γίνεται ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία και το 1986 ανοίγει μια νέα σελίδα. Αναλαμβάνει τα ηνία Σπύρος Λιβάνης και εξαγοράζει το ιστορικό «Κάραβελ» που τρία χρόνια μετά γίνεται το πρώτο ξενοδοχείο σε κερδοφορία.

Το 1998 ο όμιλος εξαγοράζει το «Απόλλων Παλλάς» στη Βουλιαγμένη και η κερδοφορία συνεχίζεται. Παρά τη μικρή κάμψη στα χρόνια της κρίσης, η επιχείρηση ανακάμπτει και το 2017 βρίσκεται στην κορυφή των κερδοφόρων ξενοδοχείων της χώρας.

Ο θάνατος της Έλλης Διβάνη στα 33 της χρόνια είναι ακόμα ένα χτύπημα που καλείται να διαχειριστεί ο οικογενειακός κολοσσός. Μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της που σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στους στενούς συγγενείς αλλά και σε όσους έτυχε να την γνωρίσουν από κοντά.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία