Εκοιμήθη ο π. Μητροπολίτης Αλέξιος

Εκοιμήθη ο π. Μητροπολίτης Αλέξιος - Έπασχε από κορωνοϊό

Κατέληξε στο ΓΝΤ ο π. Μητροπολίτης Αλέξιος

Εκοιμήθη σε ηλικία 88 ετών ο π. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος ο οποίος έπασχε από κορωνοϊό.

Ο κατά κόσμον Θεόδωρος Μιχαλόπουλος νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων εδώ και περίπου μια εβδομάδα με αναπνευστικά προβλήματα, όμως η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση καθώς υπέστη πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαίο το τεστ για covid-19, το οποίο βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TV10.gr η κατάστασή του, όμως, πολύ γρήγορα επιβαρύνθηκε, με αποτέλεσμα να καταλήξει το πρωί της Δευτέρας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, τα οποία από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε γενναία και με υπομονή, αλλά δυστυχώς το πρωί της Δευτέρας “λύγισε” και εκοιμήθη ο π. Μητροπολίτης Αλέξιος

Ήταν ένας άνθρωπος άξιος, που εξέπεμπε σεβασμό και υπηρέτησε με ήθος την Εκκλησία. Δίπλα στον άνθρωπο και το δίκιο. Μαχητής, που αγωνίστηκε για πολλά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Αλέξιος

Ο κατά κόσμον Θεόδωρος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 10 Οκτωβρίου 1932. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1960.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης το 1954 από τον τότε καθηγούμενο αυτής μακαριστό Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Μακρυγιάννη, ενώ χειροτονήθηκε Διάκονος το ίδιο έτος στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά από τον μακαριστό Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαραθώνος κυρό Δαμασκηνό.

Πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως Διάκονος στις Ιερές Μητροπόλεις Ξάνθης και Πειραιώς. Διετέλεσε μάλιστα στρατιωτικός ιεροκήρυκας κατά την διετία 1955-57.

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος το 1961 στην Ξάνθη από τον μακαριστό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κυρό Αντώνιο και χειροθετήθηκε αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτη.

Την 1 Οκτωβρίου 1981 εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών. Το 1991 μετά την ίδρυση της προσωποπαγούς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων το τμήμα Σταγών της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών απετέλεσε ξεχωριστή Μητρόπολη.

Ωστόσο σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Τρίκκης συνέχιζε να φέρει τιμητικά τον τίτλο “Τρίκκης και Σταγών”.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 παραιτήθηκε της ενεργού υπηρεσίας.

Δείτε επίσης:

Κρίσιμες ώρες για τον π. Τρίκκης Αλέξιο – Θετικός στον κορονοϊό

Στην ίδια κατηγορία