Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, από παιδιά και εκπαιδευτικούς ( φώτο)

Με τα μάτια ενός παιδιού!

“Με τα μάτια ενός παιδιού…. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί … Τα φτερά του ονείρου … Μια κοινωνία για όλους … Να φοβηθεί ο φόβος και να φύγει … Αποδέχομαι τους άλλους…” Και άλλα πολλά ήταν τα μηνύματα που έδωσαν σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου τα παιδιά στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Τρικάλων με συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία!

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και την κοινωνική κινητοποίηση για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Τα δρώμενα των παιδιών συγκίνησαν, ευαισθητοποίησαν και αποτέλεσαν τροφή για σκέψη σε όλους μας!!! Κεντρική ομιλήτρια, η Δρ. Σταυρούλα Πολυχρονοπούλου, καθηγήτρια ΕΚΠΑ με θέμα: “Μια κοινωνία για όλους: αυτόνομη διαβίωση των αναπήρων”. Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Όλοι μαζί για μία συμπεριληπτική κι ενσυναισθητική κοινωνία!!!

Στην ίδια κατηγορία