Εικόνες που κόβουν την ανάσα στο Ζάρκο Τρικάλων (βίντεο)

Ξεσπούν και συγκλονίζουν οι κάτοικοι

Σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα γκρεμίστηκαν  τα σπίτια των κατοίκων του Δήμου Φαρκαδόνας, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με επίκεντρο την Ελασσόνα.

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι λυγίζουν και  ξεσπούν σε κλάματα, με τις κραυγές τους να κόβουν την ανάσα.  Η περιοχή της Φαρκαδόνας επλήγη σε μεγάλο βαθμό, αφού κατέρρευσαν ακόμη και κατοικήσιμα σπίτια, κυρίως παλιότερης κατασκευής.

Το TV10.gr, μέσα από το ρεπορτάζ του σας μεταφέρει συγκλονιστικές εικόνες και ήχους που αποδεικνύουν την ισχύ των μετασεισμών, προκαλώντας ανατριχίλα.

Πληγές μετράει το Ζάρκο, στο δήμο Φαρκαδόνας από το χθεσινό σεισμό 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές τόσο σε σπίτια που κατοικούνται, όσο και σε εγκαταλειμμένα κτήρια, ενώ ζημιές υπέστη και το σχολείο της περιοχής.

Όπως ανέφεραν στον «Π.Λ.» κάτοικοι του Ζάρκου οι ισχυροί μετασεισμοί που διαδέχονται ο ένας τον άλλον, καθιστά αδύνατη την παραμονή τους μέσα στα σπίτια τους, αφού έχουν υποστεί ρωγμές. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος τόνισε ότι η δημοτική Αρχή είναι σε επιφυλακή για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ κλιμάκια του Δήμου έχουν αρχίσει την καταγραφή των ζημιών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όσοι κάτοικοι αδυνατούν να παραμείνουν στα σπίτια τους, θα φιλοξενηθούν στο χώρο του νέου αμαξοστασίου του Δήμου. Επίσης, σήμερα και αύριο όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας θα παραμείνουν κλειστές για προληπτικούς λόγους αλλά και λόγους προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών , μετά τις σεισμικές δονήσεις οι οποίες έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στην περιοχή του Δήμου. Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόβλεψη για μεγάλο μετασεισμό.

Οι ειδικοί παρακολουθούν το φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και ενημερώνουν. Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν τις επόμενες ώρες σε ανοικτούς χώρους». «Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ενεργοποιήσει το μηχανισμό σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» (Δήμοι, Υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις) και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια Υπουργεία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και σημειώθηκε16 χλμ. νότια της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος ήταν 7,8 χλμ, ενώ στην περιοχή σημειώθηκαν και πολλοί μετασεισμοί.

Στην ίδια κατηγορία