Έφυγε η βρύση στην Ασκληπιού

Έφυγε η βρύση, έρχεται η «Ομπρέλα»Απομακρύνθηκε από τα συνεργεία του…

Έφυγε η βρύση, έρχεται η «Ομπρέλα»
Απομακρύνθηκε από τα συνεργεία του Δήμου Τρικκαίων η βρύση στην αρχή του πεζόδρομου της Ασκληπιού που αποτελούσε σημείο αναφοράς για πολλούς Τρικαλινούς.
Στη θέση της, η δημοτική Αρχή θα τοποθετήσει το έργο του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου «Ομπρέλα» που είναι δωρεά της οικογένειας Θεοδωρίδη και του Ιδρύματος «Γεώργιου Ζογγολόπουλου».
Το γλυπτό θα έχει ύψος 6 μ και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά εικονογραφικά μοτίβα του καλλιτέχνη. Ομπρέλες βρίσκουμε τοποθετημένες στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου πλησίον του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, στην είσοδο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και στην είσοδο του Παλαιού Ψυχικού (στον Φάρο).
Η τοποθέτηση του έργου θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καταβούτα, ενώ για την απομάκρυνση της, δήλωσε ότι χαλούσε συνέχεια και υπήρχε συνεχής διαρροή, χωρίς να μπορούν τα συνεργεία να βρουν λύση.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η τοποθέτηση του γλυπτού στο συγκεκριμένο σημείο ήταν πρόταση των δωρητών, την οποία η δημοτική Αρχή αποδέχθηκε.

Η απομάκρυνση της βρύσης προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τρικκαίων κ. Κώστα Κρεμμύδα.
Ο κ. Κρεμμύδας σε ανάρτηση του, στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε : «Τελικά την “έσπασε” την βρύση στην Ασκληπιού η δημοτική αρχή ‘ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να τοποθετηθεί το έργο του Ζογγολόπουλου “Ομπρέλα” για να ικανοποιηθεί η απαίτηση της διαχειρίστριας οικογένειας , ή εκεί ή πουθενά . Κρίμα για την δημοτική αρχή που παρότι συζητήθηκε το θέμα και στην επιτροπή ποιότητας και στο δημοτικό συμβούλιο, υπέκυψε στην απαίτηση των διαχειριστών».

Στην ίδια κατηγορία