Δύο νέα οδικά έργα στα ορεινά των Τρικάλων

οδικά έργα ορεινά Τρικάλων

Ενισχύεται η οδική ασφάλεια στα ορεινά των Τρικάλων

Δύο νέα έργα δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στον ορεινό όγκο των Τρικάλων.

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δύο νέα οδικά έργα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στον ορεινό όγκο των Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Πρόκειται για τη συντήρηση της οδού από Παλαιοχώρι Δήμου Μετεώρων προς Αγιο Γεώργιο και τη συντήρηση του οδικού δικτύου Γέφυρα Αλεξίου – Αθαμανία του Δήμου Πύλης.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ικανοποιούμε τις ανάγκες των ανθρώπων στα ορεινά χωριά των Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Δημοπρατούμε δύο νέα χρήσιμα έργα, για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προσβασιμότητας που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και  στηρίζουν την  τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στο δρόμο από Παλαιοχώρι προς Άγιο Γεώργιο προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων. Στο δρόμο  από γέφυρα Αλεξίου έως Αθαμανία προβλέπονται εργασίες βελτίωσης και ασφαλτικών συνολικού μήκους 3,8 χλμ. περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατασκευή λιμνοδεξαμενών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα ημιορεινά και ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ένα νέο χρήσιμο έργο για τη στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα ορεινά και ημιορεινά Τρικάλων.

Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται η κατασκευή μικρών λιμνοδεξαμενών, για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων και αρδευτικών αναγκών σε επιλεγμένες θέσεις ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Π.Ε. Τρικάλων καθώς και συμπληρωματικά έργα σε υπάρχουσες λιμνοδεξαμενές που αφορούν στην επέκταση και στεγανοποίηση τους.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  επενδύει στον πρωτογενή τομέα και  σέβεται τους ανθρώπους της παραγωγής και του καθημερινού μόχθου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με έργα και πράξεις βελτιώνουμε την καθημερινότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, συμβάλλοντας  στην καλύτερη διαχείριση του νερού και στη μείωση του κόστους παραγωγής. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς συμβούλους  και τις υπηρεσίες μας προχωράμε σε έργα που ενισχύουν  την παραγωγή σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Τρικάλων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο των ορεινών την επαρχιακή οδό που ενώνει τους οικισμούς Κρανιά – Αγία Παρασκευή – Κονάκια του Δήμου Μετεώρων

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Συντήρηση οδικού δικτύου Κρανιά – Αγία Παρασκευή – Κονάκια» προϋπολογισμού 150.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, δημοπρατούμε ένα ακόμη χρήσιμο έργο για την ενίσχυση της ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο που ενώνει τους οικισμούς Κρανιά – Αγία Παρασκευή – Κονάκια του Δήμου Μετεώρων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παρά τις δυσκολίες της εποχής δεν σταματάμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα ουσίας που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων και βελτιώνουν την καθημερινότητα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  το έργο «Περιφερειακή Οδός Κοτρωνίου» προϋπολογισμού 240.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Το έργο αφορά τη βελτίωση της περιφερειακής οδού του οικισμού   Κοτρωνίου του Δήμου Πύλης, συνολικού μήκους 2.700 μέτρων, με αρχή την έξοδο του οικισμού και πέρας την διασταύρωση με την Εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας.

Βελτιώνει τον περιφερειακό δρόμο για το Κοτρώνι και συγκεκριμένα προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές  υπηρεσίες,  δημοπρατούμε ένα ακόμη χρήσιμο οδικό έργο για την ενίσχυση της ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων.

Δείτε επίσης:

Βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο των ορεινών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Λίφτινγκ και στην Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσας

Στην ίδια κατηγορία