Δίνει αίμα, δίνει ζωή ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Τρικάλων

Εθελοντική αιμοδοσία στα Τρίκαλα

Ακόμη μια εθελοντική αιμοδοσία

Σε μια κίνηση ευαισθησίας και ανθρωπιάς προχωρά ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Τρικάλων που «δίνει» αίμα

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Τρικάλων με σύνθημα “δίνω αίμα, δίνω ζωή” διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στην είσοδο της Π.Ε. Τρικάλων από τις 9: 00 έως 13:00 .

«Οι ανάγκες των νοσοκομείων σε αίμα, είναι τεράστιες και εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σε όλο αυτό» αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Τρικάλων και συνεχίζει «Σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί και συνάνθρωποι μας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων  καλει σε εθελοντική αιμοδοσία, ενισχυοντας τις ανάγκες σε αίμα. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις άγιες ημέρες που πλησιάζουν. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοιου, σας περιμένουμε».

Ελλείψεις σε αίμα λόγω κορονοϊού

Ελλείψεις σε αίμα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απευθύνει έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες, συλλόγους και ομάδες αιμοδοτών για την εντατικοποίηση των οργανωμένων δράσεων για αιμοδοσία προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα και συνεπώς η κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού.

Η έλλειψη σε αίμα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά παρατηρείται και σε άλλες χώρες, κυρίως όπου έχει ξεσπάσει επιδημία κορονοϊού.

Η έκκληση γίνεται με αφορμή την επίπτωση που έχει ο φόβος για τον κορονοϊό στην προσέλευση των αιμοδοτών προς τα νοσοκομεία. Η μείωση των αιμοδοτών έχει προκαλέσει μείωση και των αποθεμάτων αίματος, γεγονός που προβληματίζει τους υπεύθυνους των υγειονομικών συστημάτων που αναζητούν εσπευσμένα λύσεις.

“Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος, γεγονός που ήδη απασχολεί την Κίνα και τη Βόρεια Ιταλία” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ.

Δείτε επίσης:

Έδωσαν το …αίμα τους οι δημοτικοί υπάλληλοι των Τρικάλων (φώτο)

Στην ίδια κατηγορία