Δημόσιο Κέντρο Θηλασμού στα Τρίκαλα

Σε μια πρωτοπόρα ενέργεια προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων, το προσεχές…

Σε μια πρωτοπόρα ενέργεια προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων, το προσεχές διάστημα: Στην διαμόρφωση χώρου που θα αποτελέσει Δημόσιο Κέντρο Θηλασμού.

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει το Κέντρο, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου «Αθανάσιος Τριγώνης».

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Τρικκαίων κα. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου και μέσα στον Οκτώβριο θα δοθεί προς χρήση.

Άνεση και διακριτικότητα

Όπως ανέφερε «Θα προσφέρει τη δυνατότητα στις μητέρες να θηλάσουν τα μωρά τους αν επιθυμούν διακριτικότητα οι ίδιες ή αν τα μωρά τους δυσκολεύονται να θηλάσουν μακριά από ένα ήρεμο περιβάλλον. Δεν αποτελεί βέβαια αποτροπή από τον ελεύθερο και ανεμπόδιστο δημόσιο θηλασμό».

Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο με αυτή την δράση ο Δήμος θα δημιουργήσει συνθήκες άνεσης και διακριτικότητας για όσους γονείς επιθυμούν να φροντίσουν τα παιδιά τους, αλλά είναι στο δρόμο και θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

H συγκεκριμένη δράση υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα GENDERED LANDSCAPE – URBACT III στο οποίο και συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι οι ακόλουθοι: Ουμέα (Σουηδία- Επικεφαλής Εταίρος) Βαρκελώνη ( Ισπανία ), La Rochelle ( Γαλλία ), Celje ( Σλοβενία ), Panevezys ( Λιθουανία ).

Στην ίδια κατηγορία